Inhaalrace Yahoo op Google stokt

Door: telegraaf-nl | 20 oktober 2012 22:56

Nieuws

Internetbedrijf Yahoo heeft dinsdagavond tegenvallende kwartaalcijfers gemeld, het aandeel zakte nabeurs 1%. Het is nu het vierde jaar op rij van topvrouw Marissa Mayer zonder significante groei.

In zijn laatste kwartaal zat de omzet rond $1 miljard onder de verwachtingen van analisten, en 8,3% onder de omzet van een jaar ervoor in dezelfde maanden. De winst werd $0,15 per aandeel Yahoo, waar analisten hadden gerekend op $0,16 per aandeel. Netto kwam dat uit op $76 miljoen, tegen $6,8 miljard een jaar ervoor. Dat grote verschil zat vooral in de beursgang van Alibaba, waarbij Yahoo een groot deel van zijn belang in het Chinese internetbedrijf had verkocht.

Minder advertenties

Yahoos aandeel in advertenties op de belangrijke mobiele markt ging in deze periode naar 2,4%, tegen 3,3% een jaar eerder. Facebook en Google zijn beide in staat om Yahoo ondanks miljoenencampagnes onder middelgrote bedrijven van zich af te houden. Beleggers blijven echter geïnteresseerd in Yahoo omdat het concern zijn resterende belang in miljardenbedrijf Alibaba wil afstoten. Dat loopt op schema, aldus Mayer in een verklaring dinsdagavond.  Lees DFT Avond Elke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox. Meld u hier aan of Lees hier de laatste editie

0 Reactie(s) op: Inhaalrace Yahoo op Google stokt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.