Inval tijdens CES bij Chinese hoverboardfabrikant

Door: De Telegraaf | 08 januari 2016 11:29

Algemeen

De Amerikaanse politie heeft tijdens de CES een inval gedaan bij de stand van een Chinese fabrikant van hoverboards. Alle éénwielige voertuigen en het promotiemateriaal zijn daarbij in beslag genomen.

De inbeslaggenomen zelfbalancerende voertuigen hebben slechts één wiel en lijken daarmee sterk op de Onewheel hoverboard van het Amerikaanse bedrijf Future Motion. De inval volgt dan ook op een aanklacht van deze Amerikaanse concurrent die het Chinese Changzhou First International Trade beschuldigt van patentinbreuk.

Patentenoorlog

Future Motion startte een formele procedure zodra het te horen kreeg dat een Chinese fabrikant tijdens de elektronicashow in Las Vegas een goedkopere éénwielige hoverboard zou tonen. Het bedrijf zegt patent te hebben op zowel het design van het voertuig als op de zelfbalancerende technologie. Het eist een verbod op de verkoop van de Chinese hoverboards op de Amerikaanse markt. Het bedrijf zegt ook in andere landen patent te hebben aangevraagd, waaronder in China. Deze aanvraagprocedures lopen nog. Mocht het patent in China toegewezen worden dan wil het bedrijf een productieverbod afdwingen.

'Changzhou heeft de wet niet overtreden'

Een woordvoerder van het Chinese Changzhou heeft in een reactie aan de BBC laten weten niet te geloven dat zijn bedrijf de wet heeft overtreden. Het bedrijf zou het hoverboard al enige tijd eerder hebben ontwikkeld, maar dat geheim hebben gehouden om te voorkomen dat het door andere Chinese fabrikanten gekopieerd zou worden.

Het éénwielige hoverboard van Chinese makelij is te koop via de online winkel van Alibaba voor 550 dollar, dat is bijna tweederde goedkoper dan de OneWheel van Future Motion.

1 Reactie(s) op: Inval tijdens CES bij Chinese hoverboardfabrikant

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 9 januari 2016 15:43 darknessblade
    amerika= alles wat niet vanaf ons komt= patentbreuk
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.