Japanse drone bezorgt drank en snacks op golfterrein

Door: De Telegraaf | 26 april 2012 13:00

Algemeen

De Japanse online winkelketen Rakuten wordt de eerste die met drones boodschappen gaat bezorgen. Webwinkel Amazon kondigde voor Amerikaanse steden een bezorgdienst aan, maar blijkt afgetroefd door Japanners die de markt willen domineren.

De eerste boodschappen met Rakutens Tanku worden op 9 mei afgeleverd op het golfterrein van Chiba, alleerst drankjes en snacks. Golfers kunnen hun bestelling per app doen. De drone kan tot 2 kilo aan bier en eten tillen.

Eerste stappen

Grootschalige uitrol is nog niet zeker. Buiten het golfterrein wachten drones nog altijd beperkingen na eerdere botsingen tussen drones met helikopters en vliegtuigjes.

De drones van Rakuten, met bijna €6 miljard jaaromzet, werken met camera's en gps-techniek om de precieze landing mogelijk te maken.

Achterstand

Webwinkel Amazon wacht op toestemming in de Amerikaanse markt van luchtvaartautoriteiten.

De stap van Rakuten geldt als opmerkelijk omdat Japanse bedrijven consequent achterblijven met de lancering van relevante elektronica voor consumenten en bedrijven.

Sterkte

De achterstand op de smartphonemarkt speelde een rol om als eerste met drones naar de markt te gaan, erkende Kenzo Nonami van het lokale Autonomous Control Systems Laboratory tegen de Financial Times.

,,Drones gaan om motoren en batterijtechnologie, dus dat is een gebied waar Japan zijn kracht kan laten zien.

Lees hier meer technologisch nieuws

0 Reactie(s) op: Japanse drone bezorgt drank en snacks op golfterrein

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.