Jarenlang vermiste man was al die tijd zichtbaar op Google Maps

Door: De Telegraaf | 16 november 2012 09:37

Algemeen

De autoriteiten in Byron Center, een plaats in de Amerikaanse staat Michigan, hebben het stoffelijk overschot gevonden van de sinds 2006 vermiste Davie Lee Niles. Het slachtoffer is na tien jaar gevonden door een technisch medewerker van een uitvaartcentrum, die buiten kerstverlichting op grote hoogte ophing en een autowrak in een naastgelegen vijver zag liggen. Achteraf blijkt dat dit ook al jarenlang te zien is op de satellietbeelden van Google Maps.

Het 72-jarige slachtoffer stapte bijna 10 jaar geleden in de auto nadat hij een bezoek had gebracht aan een café in Byron Township. Davie Lee Niles kwam echter nooit thuis aan en hij en zijn auto leken van de aardbodem te zijn verdwenen.

Brian Houseman, een medewerker van het naastgelegen Cook Funeral Home stapte afgelopen dinsdag in een werklift om op grote hoogte buiten kerstverlichting op te hangen. ,,Ineens was het er. Niemand kon het ooit zien, het water was donker en er dreven dingen in'', vertelt Houseman aan de Huffington Post.

Houseman schakelde de lokale politie in, die al snel constateerde dat het nummerbord op het autowrak toebehoorde aan de auto van Davie Lee Niles. ,,We hebben een kraanwagen laten komen om het wrak uit de vijver te halen'', laat de lokale politie weten. ,,Achter het stuur vonden we menselijke resten. Voor een groot deel waren dat alleen botten, maar we vonden ook de portemonnee van Davie Lee Niles. Uit nader onderzoek is gebleken dat het inderdaad om deze man gaat.''

 

Google Maps

Achteraf blijkt dat de politie het wrak al veel eerder had kunnen ontdekken. De vijver is namelijk te zien op de satellietbeelden van Google Maps en daar zijn duidelijk de contouren van een autowrak zichtbaar.

Scott Hathaway, de schoonzoon van Lee Niles, vertelde onlangs aan Woodtv.com dat Davie Lee Niles leed aan botkanker en depressies ten tijde van zijn vermissing. Politiechef Ron Gates zegt echter niet te kunnen vaststellen of het gaat om een ongeluk of zelfmoord.

0 Reactie(s) op: Jarenlang vermiste man was al die tijd zichtbaar op Google Maps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.