Slimme wallpapers voor Windows 10

Door: Martin Gijzemijter | 03 september 2018 10:17

How To

Wanneer we in het dagelijks leven orde op zaken willen stellen, dan willen bakken en vakjes voor spullen nog wel eens uitkomst bieden. Als het om het bureaublad in Windows gaat, is dat uiteraard niet mogelijk. Het bureaublad is namelijk één geheel dat niet in te delen is...toch?

Het is absoluut waarheid dat het bureaublad in Windows, zonder hulp van tools van derden, bestaat uit één geheel. Toch kun je jezelf enigszins voor de gek houden, en doen alsof dat niet zo is. Door slimme bureaubladen te gebruiken, kun je het bureaublad opdelen in virtuele segmenten, waarin je bepaalde pictogrammen plaatst. De kaders waarbinnen je je pictogrammen en dergelijke plaatst, zijn natuurlijk virtueel, je kunt ze zonder problemen (per ongeluk) daarbuiten slepen. Waar het echter om gaat, is dat je een visueel hulpmiddel hebt waarmee je eenvoudig wat orde in de chaos kunt brengen. Vergelijk het met een reep gekleurd tape op Koningsdag om je plekje mee af te schermen. Het is geen echt kader, het vormt geen echte scheidingslijn, maar het wérkt wel.

Waar vind je ze?

In theorie zou je dergelijke wallpapers eenvoudig zelf kunnen maken, bijvoorbeeld in Photoshop, maar als je dat teveel werk vindt, dan is het goed om te weten dat er voldoende plekken zijn op internet waar je ze gratis kunt downloaden. Zoek simpelweg in Google op Segmented Wallpapers, en je vindt de wereld aan oplossingen. Op Moritzfinedesigns vind je niet alleen een heldere uitleg over hoe je dergelijke wallpapers maakt, je kunt ze ook kant en klaar downloaden.

0 Reactie(s) op: Slimme wallpapers voor Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.