Je favoriete mobiele berichtendienst op je pc gebruiken

Door: ian-paul | 25 mei 2015 13:35

Algemeen

Als je graag met je pc berichten via je favoriete mobiele berichtendienst wilt kunnen verzenden en ontvangen, is hier een lijst met populaire diensten die officiële desktopversies hebben.

Er zijn op dit moment belachelijk veel mobiele berichtendiensten beschikbaar. Als ik naar mijn eigen telefoon kijk, zie ik meteen al Blackberry Messenger, Facebook Messenger, Hangouts, Line en WhatsApp geïnstalleerd staan, allemaal om met verschillende mensen in mijn leven te communiceren. Bij veel van deze diensten staat mobiel centraal, maar veel hebben ook tegenhangers voor de desktop - wat het leven eenvoudiger maakt wanneer je achter je pc zit. Lees ook: Bestanden delen tussen al je apparaten.

WhatsApp: Deze berichtendienst van Facebook heeft in januari een web-app geïntroduceerd. Het is echter geen onafhankelijke dienst. Om WhatsApp op het web te kunnen gebruiken moet WhatsApp op je telefoon geïnstalleerd zijn en je telefoon moet terwijl je de web-app gebruikt een internetverbinding hebben. Klik hier voor meer informatie: web.whatsapp.com.

Facebook Messenger: Je hebt altijd vanaf de website van Facebook berichten kunnen versturen en ontvangen, maar het bedrijf heeft onlangs een aparte web-app geïntroduceerd op Messenger.com. Log in op je Facebook-account en je bent klaar om te beginnen.

Line: Deze dienst is hier niet zo populair als in Azië, maar het aantal gebruikers is aan het groeien. De dienst biedt desktop-apps voor Windows en Mac, evenals een moderne interface-app voor Windows 8 en later. Je moet de Line-app wel op je telefoon installeren voordat je de desktop-app kunt gebruiken.

Viber: Viber heeft al bijna twee jaar een desktop-app voor Windows en heeft een moderne interface app. Er zijn ook apps voor Mac en Linux. Net als met andere diensten moet je Viber op je telefoon hebben staan voordat je het op de pc kunt gebruiken.

Hangouts: Google's all-in-one-berichtendienst begint belangrijke delen van diensten van het bedrijf binnen te treden, waaronder Gmail, maar voor Chrome-gebruikers is er ook een aparte Hangouts-app. Hangouts voor Chrome functioneert net als een desktopprogramma, compleet met notificaties. Het wordt automatisch geladen wanneer je Chrome opent.

iMessage: Windows-gebruikers hebben pech, maar Mac-gebruikers kunnen iMessage sinds Mac OS X 10.8.2 Mountain Lion aan hun desktop linken.

Pushbullet (voor Android): Dit is geen berichtendienst, maar een app die mobiele notificaties op je desktop neerzet. In februari kwam het bedrijf met een update waarmee je op je pc kunt reageren op berichten van verschillende diensten, waaronder WhatsApp, Telegram, Hangouts, Facebook Messenger en Line. De implementatie van Hangouts is echter een beetje vreemd - deze vereist dat je de Android Wear-app op je telefoon geïnstalleerd hebt.

Voor al het andere is er AirDroid

De lijst hierboven behandelt de belangrijkste berichtendiensten, maar als je een app hebt die hier niet tussen staat of gewoon een algemene sms-app gebruikt op een ouder Android-apparaat, probeer dan AirDroid eens. Deze app is specifiek voor Android en stuurt notificaties van mobiele apps naar je desktop. Vanaf AirDroid 3 kun je ook gekoppelde apparaten en een aantal nieuwe officieel ondersteunde apparaten weerspiegelen op de desktop, waardoor je direct vanaf je pc toegang tot je telefoon hebt.

2 Reactie(s) op: Je favoriete mobiele berichtendienst op je pc gebruiken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 mei 2015 14:14 Anoniem
  We missen Telegram
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 mei 2015 10:57 Anoniem
  skype?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.