LinkedIn verliest kwart van waarde op zwakke groei

Door: telegraaf-nl | 04 februari 2012 22:51

Algemeen

LinkedIn is donderdagavond op zijn kwartaalresultaten nabeurs direct met een kwart in waarde gedaald op Wall Street. Beleggers schrokken van de vooruitblik voor zijn groeicijfers.

Winst en omzet bleven echter boven verwachting. Over het vierde kwartaal boekte het netwerk zo'n $8 miljoen winst, bij 6 dollarcent per aandeel.

De kwartaalomzet bedroeg $862 miljoen, 34% meer afgezet op jaarbasis, terwijl analisten vooraf rekenden op niet meer dan $857 miljoen aan revenuen.

Zwakke vooruitblik

Maar bij LinkedIns voorspelling voor het eerste kwartaal van 2016 ging het fout: terwijl analisten op Wall Street volgens peilingen op een verwachte omzet van $820 miljoen uitkwamen, meldde de LinkedIn-top te blijven haken op $820 miljoen.

Daarop zakte het aandeel tot 20% in het rood.

Een tegenvaller voor beleggers was dat het intern reorganiserende LinkedIn bij een beperkte kas een overname heeft gedaan, sinds de oprichting in 2010 de zestiende op rij. Het kocht Connectifier, de start-up die uitzenders en detacheerders helpt met het scouten van talent. 

Werklozen

Marktvorsers hielden rekening met een aantrekkende populariteit van het netwerk vanwege de zwakke arbeidsmarkt in de Verenigde Staten en Europa, waarvoor het netwerkplatform extra verkeer zou opleveren.

Al het relevante financiële nieuws elke ochtend gratis in je mailbox? Meld hier aan

0 Reactie(s) op: LinkedIn verliest kwart van waarde op zwakke groei

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.