Mozilla volledig van Google-infuus af

Door: telegraaf-nl | 26 november 2015 10:10

Nieuws

Mozilla is voor de ontwikkeling van Firefox jarenlang afhankelijk geweest van het geld van Google, maar inmiddels krijgt het bedrijf volgens Denelle Dixon-Thayer geen cent meer van de buurman in Mountain View.

Dixon-Thayer, hoofd van juridische en reglementaire zaken bij Mozilla, zegt dat bij CNET. Dat Mozilla niets meer krijgt van Google is opmerkelijk aangezien Google in de Europese Unie nog altijd de standaardzoekmachine van Firefox is. In andere delen van de wereld is Mozilla inmiddels in zee gegaan met bedrijven als Yahoo (VS), Baidu (China) en Yandex (Rusland). Lees ook:

Dixon-Thayer geeft toe dat een nieuwe deal met Google wellicht voor meer inkomsten zou kunnen zorgen, maar dat Mozilla zich op het moment lekkerder voelt zonder de centen van de buurman.

Overigens is Mozilla voor Google de laatste jaren een stuk minder interessante partner geworden. Voorheen bood Firefox Google dé uitgelezen kans om te concurreren met Microsoft's Internet Explorer, maar inmiddels is Google zelf marktleider op de webbrowsermarkt met Chrome.

0 Reactie(s) op: Mozilla volledig van Google-infuus af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.