Nederlands Indiegogo succes broekzakpc

Door: De Telegraaf | 29 oktober 2012 14:21

Algemeen

Het Nederlandse pc-merk Ockel heeft binnen een etmaal de benodigde 10.000 dollar binnengehaald via het crowdfunding-platform Indiegogo. Hiermee is de financiering rond voor de eerste complete Windows 10 PC die in de broekzak past.

De Sirius B is een nieuw soort pocket computer zonder scherm en toetsenbord. Het apparaat is ongeveer even groot als de iPhone 6 en Samsung Galaxy S6. Je kunt ermee surfen op internet, e-mailen en video's streamen.

De nieuwe Sirius B heeft een Intel quad-core Atom Bay-trail processor en 2 GB werkgeheugen. Daarnaast beschikt de pocket PC over een 2.4/5.0GHz WiFi-kaart en Bluetooth 4.0. Ook is hij voorzien van twee USB-poorten en een HDMI-poort. De Sirius B heeft een opslagruimte van 32 GB en dit is uit te breiden met een Micro SD kaart.

Door het ontbreken van een ventilator is de Sirius B stil. Hij is alleen op het stroomnet aan te sluiten. De computer komt begin volgend jaar voor 185 euro in de winkel te liggen.

Een concurrent wordt de Kangaroo van het projectorfabrikant InFocus. Deze mobiele desktop pc gaat rond de 99 euro kosten.

0 Reactie(s) op: Nederlands Indiegogo succes broekzakpc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.