Netflix op vakantie is stap dichterbij

Door: telegraaf-nl | 27 mei 2016 13:17

Algemeen

Op vakantie naar je eigen Netflix kijken, dezelfde voetbalwedstrijden kijken als thuis en je eigen games spelen. Dat is donderdag een stap dichterbij gekomen.

De ministers van de 28 EU-landen steunden donderdag een voorstel van de Europese Commissie. Die wil dat onlinecontent die in eigen land is betaald, in de hele EU beschikbaar wordt.

Grenzeloos bereikbaar

Sportwedstrijden en diensten als Netflix en HBO zijn momenteel beperkt toegankelijk over de grens. Brussel wil dat er één Europese digitale markt komt. Het gaat alleen om content waarvoor is betaald. Gratis uitzendingen van bijvoorbeeld publieke omroepen vallen er niet onder. Die kunnen ook straks worden ingeperkt.

Genieten van je eigen abonnementen

De bijeenkomst in Brussel werd geleid door minister Henk Kamp van Economische Zaken. Hij zei in een persbericht: ,,Dit zal het leven van Europese burgers op reis gemakkelijker maken. Burgers die in een andere lidstaat zijn voor vakantie op werk kunnen genieten van dezelfde muziek, films, games en sportwedstrijden als thuis.'' Het plan moet nu naar het Europees Parlement.

0 Reactie(s) op: Netflix op vakantie is stap dichterbij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.