Netflix verhoogt prijzen

Door: Joris Peterse | 05 oktober 2017 16:43

Netflix
Nieuws

Een abonnement op Netflix wordt duurder. De Netflix prijsverhoging geldt voor de gewone en ultra-HD abonnementen en is direct ingegaan.

Een gewoon Netflix-abonnement kost je zo’n 10 euro per maand. Na de prijsverhoging wordt een euro bij de maandprijs opgeteld. Dezelfde prijsverhoging geldt voor het ultra-HD abonnement, dat 14 euro per maand gaat kosten in plaats van 13. Het SD-abonnement, waarbij je alleen in lagere resolutie op een enkel scherm kunt kijken, blijft hetzelfde kosten: 8 euro per maand.

De nieuwe tarieven gelden al voor wie zich nu inschrijft. Bestaande abonnees krijgen naar verwachting op 19 oktober een e-mail waarin de prijsverhoging wordt aangekondigd. Abonnees hebben vervolgens een maand bedenktijd voordat het hogere tarief ingaat.

Gevoelig

De prijsverhoging wordt naar verwachting doorgevoerd zodat Netflix meer speelruimte heeft om te investeren in eigen films en series, zoals House of Cards en Stranger Things.

De prijsverhoging komt echter ook op een gevoelig moment: onlangs heeft de rechter bepaald dat The Pirate Bay geblokkeerd moet worden door providers wegens auteursrechtenschending. Tegenstanders van dit verbod wijzen hiervoor vaak naar legale diensten als Netflix. Ondanks dat legaal aanbod aantoont de beste piraterijbestrijder te zijn, kunnen diensten als Netflix zich niet als alternatief onderscheiden vanwege tekortschietend aanbod en versplintering van het aantal online videodiensten. Deze prijsverhoging kan het aanbod van Netflix ten goede komen, maar leidt tot nog minder toegankelijkheid door zijn prijs en exclusiviteit in eigen shows.

1 Reactie(s) op: Netflix verhoogt prijzen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 14 oktober 2017 16:56 Kasander1
    Het wordt tijd dat we voor die prijzen het Amerikaanse aanbod ook krijgen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.