Nieuwe Chromecast wordt kleurige dongel

Door: niels-van-der-helm | 30 september 2015 13:49

Nieuws

Google heeft de nieuwe Chromecast gepresenteerd. In tegenstelling tot zijn voorganger is het geen grote stick, maar een kleiner, gekleurd balletje.

Een nieuwe functie bij de Chromecast is Fast Play. Hierdoor wordt de smartphone direct geconfigureerd met de Chromecast. Dit zorgt ervoor dat een app op de achtergrond van je Chromecast wordt geopend. Op het moment dat je bestanden op je smartphone opent, begint de Chromecast ook met het laden van dit bestand.

Daarnaast is de Chromecast-app vernieuwd met een nieuw design. In dit nieuwe design krijg je een overzicht van nieuwe en populaire content voor de Chromecast. De nieuwste media speler van Google moet daarnaast als tweede scherm gaan dienen voor games.

De nieuwe Chromecast bevat drie antennes om het wifi-signaal te verbeteren. Hierdoor is het mogelijk om video in hogere kwaliteit te streamen, alleen is een 4k-output nog niet mogelijk.

Chromecast audio

Google heeft een los apparaat uitgebracht om muziek te streamen: Chromecast Audio. Deze kan op een speaker aangesloten worden om draadloos audio naar de boxen te streamen. Dat werkt op een vergelijkbare manier als de Chromecast voor beeldmateriaal. De Connect-feature van Spotify wordt bij de nieuwe Chromecast-Audio ondersteund. Hierdoor kun je de muziek die je wilt beluisteren via een externe boxen afspelen. Dit kan zowel de Chromecast als de Chromecast Audio. De verwachting is dat de Spotify-ondersteuning binnenkort ook wordt toegevoegd op de eerder uitgebrachte Chromecast.

Met de Chromecast Audio is het tevens mogelijk om meerdere speakers aan te sluiten door meerdere apparaatjes te gebruiken. Hierdoor wordt het mogelijk om audio gelijktijdig op meerdere speakers af te laten spelen. Deze functie komt echter pas later dit jaar uit.

De nieuwe Chromecast is per direct verkrijgbaar zijn in het rood, geel en zwart. Zowel de Chromecast als de Chromecast audio kosten 39 euro per stuk in de Play Store.

Nexus telefoon

Naast de streaming media speler werden ook de nieuwste Nexus-telefoons van Google gepresenteerd. Eén van de smartphones is in samenwerking met LG ontwikkeld (Nexus 5X). De andere komt voort uit een samenwerking met Huawei (Nexus 6P).

4 Reactie(s) op: Nieuwe Chromecast wordt kleurige dongel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 1 oktober 2015 18:27 Kasander
  Ik houd het veel liever bij een raspberry pi met Kodi. Streamen vanaf de smartphone = geen enkel probleem! En daarbij natuurlijk de verdere voordelen van Kodi…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 oktober 2015 22:44 Anoniem
  Ziet er op zich wel leuk uit…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 oktober 2015 08:03 japie12
  Werkt op zich prima, goede en snelle overdracht.

  Alleen vervelend dat het NIET mogelijk is om gewoon je bureaublad rechtstreeks naar je TV te streamen. Er moet altijd weer een appje tussen.
  Gemiste kans of ze doen dit bewust om je te dwingen naar de betaal apps te gaan.

  Er is wel AIRTAME maar die werkt nog niet zo goed en is minder gebruikersvriendelijk
  Hier kun je wel gewon een film met VLC mediaplayer op je PC instellen en afspelen en dan meteen naar je TV streamen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 oktober 2015 18:39 Jorispeterse
  @Japie: die functionaliteit zou Microsoft moeten bouwen. Google heeft screen mirroring in Chrome op de pc ingebouwd en het dupliceren van het beeld van je Android.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.