Nieuwe poging NL-Alert voor 4G

Door: De Telegraaf | 07 december 2012 09:55

Algemeen

Gebruikers van het 4G-netwerk op hun mobiele telefoon hebben maandag om 12.00 uur weer een kans om het controlebericht van NL-Alert te ontvangen. Bij de vorige proef op 1 juni klaagden veel mensen via Twitter dat de testwaarschuwing niet of laat binnenkwam.

Inmiddels zijn de 2G-, 3G- en 4G-netwerken van KPN, T-Mobile en Vodafone geschikt voor het ontvangen van de testberichten. Provider Tele2 heeft begin volgend jaar de ontvangst via het 4G-netwerk op orde. Bij de test in juni ontving 35 procent van de Nederlanders ouder dan 12 jaar een bericht. Om het percentage ontvangers te laten stijgen wordt tweemaal per jaar een publiekscampagne gevoerd om mensen attent te maken op de waarschuwingsdienst. Als er een alert wordt uitgezonden, geeft 86 procent van de voornoemde groep ontvangers aan dat zij de melding ook doorgeven aan anderen in hun omgeving. De overheid zendt twee keer per jaar een controlebericht uit. De instellingen van het waarschuwingsbericht kunnen zo getest worden. Als er echt iets aan de hand is, zoals een dreigende overstroming of een brand waarbij giftige stoffen vrijkomen, wordt een alert verstuurd naar mensen in de directe omgeving. Steeds meer mensen ontvangen een NL-Alert automatisch. Bij sommige oudere toestellen moet het instellen handmatig gebeuren. Daarnaast komen niet alle smartphones standaard op de markt met de juiste ontvangstinstellingen. Dat is bijvoorbeeld aan de hand met iPhones. Het ministerie van Veiligheid en Justitie, waar NL-Alert onder valt, is in gesprek met Apple om de instelling NL-Alert standaard te maken.

0 Reacties op: Nieuwe poging NL-Alert voor 4G

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord