OnePlus Explorer Backpack - Ideale tech-tas

Door: Joris Peterse | 10 december 2018 14:11

OnePlus Explorer Backpack
Review

Wie vaak op pad gaat met een laptop of tablet, wil graag een rugtas waar je de apparatuur veilig in kunt meenemen en waar je je kabels en toebehoren overzichtelijk in wegstop. De OnePlus Explorer Backpack, inderdaad van de smartphone-fabrikant, is een ideale rugzak hiervoor.

OnePlus Explorer Backpack

Prijs € 109,-
Kleuren Zwart, groen
Formaat 34 x 47 x 13 cm
Website https://www.oneplus.com
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Ideaal voor apparatuur
 • Geordend
 • Waterdicht
 • Comfortabel
 • Veilig
 • Minpunten
 • Rits van hoofdvak gaat moeilijk door de bocht
 • Inhoud
 • Prijs

Volgens mij is dit de eerste keer dat ik dat ik een product zonder stekker voor Computer!Totaal bespreek. De rugtas van Oneplus is echter van dermate hoge kwaliteit en voor veel mensen (zoals ik) die vaak op pad gaan met elektronica een echte uitkomst. De OnePlus Explorer Backpack is niet de eerste rugtas die OnePlus aanbiedt, al enkele jaren verkoopt het Chinese smartphonemerk al de OnePlus Travel Backpak: een grote rugtas waar je naast je apparatuur ook andere dingen in kwijt kunt, zoals kleding en badspullen. Waarmee de naam Tavel Backpack gerechtvaardigd is.

Explorer Backpack

De Explorer Backpack is wat kleiner dan de OnePlus Travel Backpack. Dat maakt de tas ongeschikt voor reizen, boodschappen of weekendjes weg. Deze OnePlus Explorer Backpack is wat bescheidener qua formaat en werkelijk ideaal voor dagtrips of voor werk. Bovendien zit de tas vol met handigheidjes.

De sluitknop aan de bovenzijde van de tas sluit magnetisch, maar om de sluiting weer open te maken moet je het labeltje eerst naar beneden trekken. Een extra horde voor een tasjesdief, die na de sluiting nog geconfronteerd wordt met een rits als je de flap openklapt. Omdat de enkele rits naar beneden geritst moet worden (naar de zijkant toe) kun je de tas pas openritsen als de sluiting geopend hebt. De inhoud van de tas is daardoor op een slimme manier beveiligd, alhoewel de rits niet echt soepel het bochtje om gaat.

De minder subtiele dief zal met een mes ook niet snel bij de inhoud kunnen, omdat de OnePlus Explorer Backpack van stevig nylon gemaakt is, dat bovendien veel gewicht aan kan en de tas waterdicht maakt.

OnePlus Explorer Backpack
OnePlus Explorer Backpack
OnePlus Explorer Backpack
OnePlus Explorer Backpack

Rugtas voor tablet en laptop

In het hoofdvak vind je een vake aan de voorzijde en een insteekhoes om bijvoorbeeld een compacte laptop, tablet of ouderwets schrijfblok te plaatsen. Er is echter ook een grotere plek voor je laptop (tot 15 inch), aan de rugzijde van de tas. Aan de zijkant van de tas zit een rits waardoor je je duurste apparaat op een veilige manier wegstopt. Een tweede vakje op deze plaats kan gebruikt worden voor waardevolle papieren, smartphone of een portemonnee. Voor de minder waardevolle benodigdheden, zoals opladers en powerbank kun je een van de twee voorvakjes gebruiken en aan de zijkant is een plekje gereserveerd voor je waterfles.

De sluiting is een slimmigheid, maar aan de achterkant bij de hengsels is een handige band geplaatst. Dankzij deze band schuif je de tas over het handvat van je rolkoffer. Waarom heeft niet iedere rugtas dit?

OnePlus Explorer Backpack
OnePlus Explorer Backpack
OnePlus Explorer Backpack

Comfortabele rugtas

Niet geheel onbelangrijk is ook dat de tas comfortabel te dragen is. Dat zit wel goed. De rugkant en de hengsels zijn gevuld, waardoor de tas niet onprettig aan je schouders hangt.

Wie graag geordend zijn spullen in zijn rugtas verzamelt kan zijn hart op met deze OnePlus Explorer Backpack. Met alle vakjes weet je precies wat je waar hebt opgeborgen. Alleen is de tas dus niet heel geschikt voor veel spullen. Sterker nog, wanneer je begint met proppen merk je al gauw dat de flap en magnetische sluiting niet meer meewerken. Neem je altijd meer mee dan je ooit nodig hebt, of gooi je al je frutsels los in je tas? Dan is deze Oneplus-rugzak niet je beste keuze.

Conclusie

De OnePlus Explorer Backpack is een handige tas voor dagjes weg of voor naar ’t werk. Je kunt er veel apparatuur veilig en geordend in kwijt, bovendien is de rugzak waterdicht en comfortabel. Nadeel is echter dat je er niet bijzonder veel in kwijt kunt en laten we eerlijk wezen, 109 euro voor een rugtas is wel erg veel geld.

De OnePlus Travel Backpack is wat groter en is ook nog altijd verkrijgbaar.

0 Reactie(s) op: OnePlus Explorer Backpack - Ideale tech-tas

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.