Opgeslagen plaatsen beheren in Google Maps

Door: derek-walter | 24 mei 2015 14:40

How To

Met Google Maps kun je veel meer dan alleen kijken waar je bent. Zo kun je plaatsen opslaan, zodat je je zoekterm niet elke keer opnieuw hoeft in te typen. Hier laten we je zien hoe je dat doet.

Er is niets vervelender dan in Google Maps opnieuw te moeten zoeken naar dat restaurant dat je een half uur geleden tevoorschijn had gehaald. Lees ook: Huis- of werklocatie opslaan in Google Maps.

Dergelijke overvloed kun je voorkomen door items een ster te geven, waardoor ze worden opgeslagen zodat ze later teruggehaald kunnen worden binnen Google Maps. In de Android-app kun je je items met sterren terugvinden en in de web- of iOS-versie van Google Maps kun je ze zien staan.

Wanneer je met de Google-app (standaard Google Search) of Maps naar een locatie zoekt, zie je rechts bovenaan de kaart van die plek een ster staan.

Als je de ster aanraakt, wordt hij net als in Gmail geel om aan te duiden dat de plek is opgeslagen. Vervolgens zie je op Google Maps een ster op de locatie ervan, met een visuele referentie wanneer je de volgende keer op de kaart navigeert en zoomt.

Al je items met sterren staan opgeslagen in een lijst die je in de Maps-applicatie kunt bekijken.

Om snel bij al je opgeslagen plekken te komen moet je het menu linksboven met de drie horizontale lijntjes aanraken en Your Places selecteren. Vervolgens krijg je de volledige lijst te zien - raak een plek aan die je wilt zien en deze zal op de kaart worden weergegeven.

Als je teveel items opslaat, kan je kaart er erg druk uit gaan zien. Dus als je ooit het aantal sterren wilt verminderen, selecteer je een aantal plekken die je opgeslagen hebt en druk je opnieuw op de sterren om ze uit de lijst te halen.

Als je je aangemeld hebt voor Google's Local Guides (vroeger heette dit City Experts) zie je bovenaan in dit menu ook een lijst met plekken die Google aanraadt om te bekijken, samen met je woon- en werkadres. Als je dit niet hebt ingevuld, kun je dat alsnog doen zodat Google Now je verkeersinformatie kan geven je kan vertellen over hoe je thuis kunt komen wanneer je onderweg bent.

4 Reactie(s) op: Opgeslagen plaatsen beheren in Google Maps

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 24 mei 2015 22:43 Anoniem
  voortreffelijk en heel erg handig met IPAD.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 mei 2015 22:45 probeertehelpen
  Met je Ipad is dit heel erg fijn om te doen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 mei 2015 12:50 Anoniem
  Gaat goed zolang de locatie bekend is bij Google Maps.
  Anders wordt de favoriet/ster opgeslagen met enkel coordinaten.
  Vind dit een groot hiaat en maakt zoeken en plannen een stuk lastiger.
  In de Bookmarks kan je wel weer een naam geven aan de favoriet/ster maar vindt je dus anders terug op de kaart.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 juni 2015 15:31 Anoniem
  Wat ik heel irritant vind is dat als je een plaats zoekt in google maps, deze helemaal inzoomt op die plek. Ik moet daarna elke keer weer uitzoomen naar mijn gewenst overzichtsniveau
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.