Pdf versturen via WhatsApp nu mogelijk

Door: De Telegraaf | 02 maart 2016 13:02

Algemeen

Het is vanaf nu mogelijk om pdf-bestanden te versturen via WhatsApp.

In november vorig jaar ontdekte Androidworld dat de nieuwste Android-versie van de chat-app de mogelijkheid heeft bestanden te versturen. Toen was deze functie nog niet actief, maar wat pdf-jes betreft is dat nu wel het geval.

De pdf-tekstbestanden kunnen verstuurd worden door in een bericht op het paperclipje te klikken. Op het keuzescherm dat volgt, is de video-knop verdwenen, maar daar is een document-knop voor in de plaats gekomen. Vooralsnog kunnen alleen documenten in het pdf-formaat worden verstuurd, het is niet bekend of en wanneer er andere formaten worden toegevoegd.

2 Reactie(s) op: Pdf versturen via WhatsApp nu mogelijk

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 maart 2016 17:39 Oscar
  WhatsApp wil met deze actie, de berichtendienst die nu nog het meest door particulieren wordt gebruikt, geschikt maken voor gebruik in het bedrijfsleven, ofwel zakelijk gebruik. Door er de mogelijkheid aan toe te voegen, pdf bestanden als bijlage mee te kunnen verzenden met de berichten.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 maart 2016 11:36 probeertehelpen
  Ze mogen voor mij ook wel eens wat leuks verzinnen. Bijvoorbeeld een .gif bestandje. De PDF lijkt met toch een beetje achterhaald. 100 Miljoenen hebben gewoon internet en een mailbox. Voor mij overbodig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.