Philips stopt overnamegesprekken lichttak met Go Scale Capital

Door: telegraaf-nl | 22 januari 2012 07:56

Algemeen

Philips stapt uit gesprekken over een overeenkomst voor verkoop van zijn Lumileds-activiteiten aan investeerders samengebracht door GO Scale Capital.

Philips spreekt over onvoorziene omstandigheden voor beide partijen in het overleg met de toezichthouder voor Amerikaanse buitenlandse investeringen, het Committee on Foreign Investment in the United States (CFIUS). 

Meer kandidaten

Het Nederlandse elektronicaconcern zegt met andere bedrijven de gesprekken over verkoop door te zetten.

De onderhandelingen gingen over een overname van 80,1% van alle aandelen in de divisie Lumileds, actief in consumenten- en bijvoorbeeld autoverlichting.

Topman Frans van Houten meldde vrijdagochtend ,,zeer teleurgesteld te zijn, omdat de overeenkomst er voor beide partijen goed uitzag, stelt hij.

Philips had tot nu toe geen enkele melding gemaakt van eventuele grote bezwaren bij CFFIUS. Die kwamen recent wel op tafel, Philips en Go Scale hebben geprobeerd die van tafel te krijgen, maar zijn daarin niet geslaagd, erkende Van Houten.

Philips meldde eerder nog meerdere gegadigden te hebben voor zijn verlichtingsactiviteiten. Van Houten wil dat het concern een belang in Lumileds houdt, en zegt strategische uitbouw van dit onderdeel te zoeken via investeerders. Daarin is ook bij volgende gesprekken voldoende mogelijkheid, aldus de topman vrijdag.

 

0 Reactie(s) op: Philips stopt overnamegesprekken lichttak met Go Scale Capital

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.