Rabobank waarschuwt voor sms-oplichting

Door: De Telegraaf | 17 december 2012 09:06

Algemeen

Klanten van Rabobank lopen het risico dat hun rekening geplunderd wordt via een nieuwe oplichtingstruc van internetcriminelen.

De afgelopen week zijn in grote aantallen nep-smsberichten namens de bank verstuurd. Klanten en niet-klanten van Rabo werden hierin 'gewaarschuwd' voor het verlopen van hun bankpas. De cybercriminelen plaatsen in het bericht een link waar gratis een nieuwe pas voor contactloos betalen aangevraagd zou kunnen worden. Rabobank benadrukt vooral niet op de link te klikken, omdat men hierdoor terecht komt op een nepwebsite van de bank waar gevraagd wordt de oude pas op de sturen en de pincode en het rekeningnummer in te toetsen.   @Politie @Rabobank gister kreeg ik dit SMS'je en kan aan het nummer al zien dat dit een virus of hack is (1/2) pic.twitter.com/HZ03CCFP5y- Keep Strong JC14 ❤️ (@iam_jari) 16 december 2015    

Schade

De sms-oplichting is relatief nieuw. De afgelopen jaren probeerden bendes het vooral via nepmails. Klanten attendeerden de nieuwe manier van zogenoemde phishing zelf bij de bank. De Nederlandse banken liepen in de eerste zes maanden van dit jaar gezamenlijk €2,8 miljoen schade door internetoplichting. Rabobank benadrukt dat medewerkers klanten nooit om beveiligingscodes vragen. Ook hoeven oude passen bij vervangingen nooit teruggestuurd te worden: Klik niet op de link in de sms, voer geen gegevens op de nep-website en stuur uw bankpas niet op. Dit is een vorm van oplichting.

0 Reactie(s) op: Rabobank waarschuwt voor sms-oplichting

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.