Record aan valse e-mails ontvangen

Door: telegraaf-nl | 02 februari 2012 09:29

Nieuws

Afgelopen januari zijn bijna 33.000 valse e-mails gemeld bij Fraudehelpdesk.nl. Dit is bijna een verdubbelling van het record in december, toen 16.705 valse e-mails binnenkwamen.

De mails die burgers en bedrijven doorsturen naar de Fraudehelpdesk zijn zeer divers. Zo zijn er bijvoorbeeld mails uit naam van banken waarin wordt gevraagd om de betaalpas op te sturen of mails van het Centraal Justitieel Incasso Bureau die melden dat er nog een boete openstaat.

Hengelen

Ook zijn er mails die vragen om ergens op te klikken om dan gegevens in te vullen: dit zijn mails die hengelen naar gegevens (phisingmails). Klik nooit om een link of ee nbijlage in een mail die u niet vertrouwt: er kan een programma worden meegestuurd die schade kan toebrengen aan uw computer.

De Fraudehelpdesk heeft als doel burgers en bedrijven te behoeden voor oplichtingspraktijken en weerbaarder maken tegen fraude. Wie een valse e-mail heeft onvangen, kan deze naar de de Fraudehelpdesk doorsturen (valse-email@fraudehelpdesk.nl), zodat in kaart kan worden gebracht wat voor mails door criminelen worden verstuurd.

0 Reactie(s) op: Record aan valse e-mails ontvangen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.