Rijkdom valt Zweedse game-miljardair zwaar

Door: De Telegraaf | 01 september 2012 09:07

Algemeen

Het valt niet mee om miljardair te zijn. Dat ondervindt Markus Persson, bedenker van het spelletje Minecraft, wat hem volgens Forbes een slordige $1,3 miljard opleverde.

Afgelopen weekend twitterde Persson dat hij zich niet eerder zo eenzaam voelde. Het probleem met alles krijgen is dat je geen redenen meer hebt om te blijven proberen, en menselijke interactie wordt onmogelijk vanwege onbalans", twitterde de Zweed twee dagen geleden. "Rondhangen op Ibiza met een groep vrienden en feesten met beroemde mensen, ik kan doen wat ik wil, en ik heb me nog nooit zo geïsoleerd gevoeld.

Ook in de liefde lijkt het Persson niet mee te zitten. Ik vond een leuke meid, maar ze is bang voor mij en mijn levensstijl en koos daarom voor een normaal persoon.

Zijn neerslachtige opmerkingen zorgden ervoor dat Persson door veel mensen als depressief werd bestempeld, maar dat zwakte hij snel af. Later zei hij op Twitter dat hij gewoon een slechte dag achter de rug had, en dat hij vandaag een goede dag had.

Microsoft-miljarden

In september vorig jaar kocht Microsoft spelletjesmaker Mojang, het bedrijf achter Minecraft, voor een bedrag van $2,5 miljard. De 36-jarige Persson en de mede-oprichters van Minecraft gingen niet mee naar Microsoft. Persson vierde de verkoop door een miljoenenvilla in Beverly Hills aan te schaffen. Hij zou $70 miljoen voor zijn nieuwe stulpje betaald hebben, en was daarmee Jay-Z en zijn vrouw Beyonce te snel af.

0 Reactie(s) op: Rijkdom valt Zweedse game-miljardair zwaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.