Rockster-leraar verdient €10 miljoen in Hongkong

Door: telegraaf-nl | 19 oktober 2012 13:16

Algemeen

Nederlandse docenten zullen met jaloezie naar collega's in Hongkong kijken, waar een topleraar €10 miljoen verdient. De beloning vloeit voort uit de felle concurrentiestrijd tussen scholen om de meeste studenten.

Dat miljoenenbedrag is bekend geworden dankzij een brief van een prestigieuze school aan de grote kranten in Hongkong. Daarin bood de directie van de Modern Education-scholengroep de docent Lam Yat-yan $85 miljoen Hongkong-dollar aan, omgerekend €9,7 miljoen euro, als het 28-jarige talenwonder zou overstappen. Zijn lessen zijn online een hit.

Rockster

Met het aantrekken van de docent die volgens zijn leerlingen de uitstraling van een rockester heeft, hoopt Modern Education volgens de Financial Times tevens een groot deel van de 25.000 pupillen aan zich te binden in de keiharde concurrentiestrijd onder 900 opleidingen in Hongkong.

In Hongkong worden docenten een extra bonus betaald naar het aantal leerlingen dat ze aanbrengen. De lessen van Lam Yat-yan worden opgenomen, per les worden ze achttien keer. Vier sessies kosten samen bij €70, die zeer populair blijken. De rockster-docent heeft 67.000 volgers op Facebook.

40% schoolomzet

Volgens Beacon was Lam Yat-yan alleen al goed voor 40% van zijn totale omzet van €37,40. Modern Education is via het moederbedrijf onderdeel van een de beurs in Hongkong genoteerde onderneming.

0 Reactie(s) op: Rockster-leraar verdient €10 miljoen in Hongkong

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.