Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Rode Kruis informatieapp voor vluchtelingen

Door: De Telegraaf | 05 november 2012 09:30

Algemeen

Het Nederlandse Rode Kruis komt met een speciale app voor de vluchtelingen in Nederland. De zogeheten Refugee Buddy App geeft informatie over de asielprocedure en inlichtingen over de verblijfplaats en faciliteiten in de directe omgeving, zoals supermarkt, apotheek, kerk of moskee.

De hulporganisatie wil op deze manier onduidelijkheid bij de mensen wegnemen. De app is een logische aanvulling op onze bestaande hulpverlening'', aldus directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis. De app is vanaf eind november in de appstores te vinden, in het Arabisch, Frans en Engels. De app is ontwikkeld in samenwerking met het COA, VluchtelingenWerk Nederland en vluchtelingen zelf. Zij vinden de app erg belangrijk, omdat zij zich in een nieuw land soms verdwaald voelen. Alsof je in een jungle staat'', zegt Semereab Zeratsion uit Eritrea. Informatie Naast vooral praktische kennis voorziet de app ook in informatie over verkeer en vervoer, medische voorzieningen en de cultuur in Nederland. Een redactie, bestaande uit vrijwilligers, verzorgt de nieuwsvoorziening rondom de vluchtelingenproblematiek. De hulpverleningsorganisatie zegt met Refugee Buddy App aan te sluiten op de eigentijdse informatiebehoefte. Van de groep vluchtelingen die dit jaar in Nederland aankwam, heeft naar schatting 90 procent een smartphone. Voor velen is die telefoon tijdens de tocht en bij aankomst in een ander land hun steun en toeverlaat, ook om in contact te blijven met verwanten elders'', aldus het Rode Kruis.

0 Reacties op: Rode Kruis informatieapp voor vluchtelingen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.