Schok na Periscope-zelfmoord

Door: telegraaf-nl | 12 mei 2012 09:05

Algemeen

In Frankrijk is geschokt gereageerd op de zelfmoord van een jonge vrouw die te zien was op Periscope, een video-applicatie van Twitter. De vrouw, geboren in 1997, kondigde haar volgers haar eigen dood aan en wierp zich dinsdag voor de trein. De Franse justitie doet onderzoek.

Via Periscope kunnen gebruikers hun doen en laten live aan volgers tonen. De jonge vrouw had ongeveer duizend volgers. De onderzoekers richten zich eerst op de mobiele telefoon van de vrouw en de gegevens van de applicatie. Ook onderzoeken ze de motieven. Biedt dat te weinig informatie, dan breidt justitie het onderzoek uit.

Telefooncamera op aanstormende treinen

De omgekomen vrouw lichtte haar voornemen toe. Ze zei onder meer dat ze wil ,,dat mensen op haar zelfmoord reageren, dat ze hun geest openen en verder niks. Tijdens de uitzending praatte ze eerst tegen de camera die ze vervolgens posteerde in de richting van de passerende treinen. Twitter wil geen commentaar op individuele gevallen geven. Het filmpje is inmiddels wel van Periscope verwijderd. Elders op het web zijn de gruwelijke beelden nog wel te zien. Egly : Une jeune femme se suicide en direct sur Périscope ! - https://t.co/OmMEvHg6fz pic.twitter.com/8eRIR3U89K

0 Reactie(s) op: Schok na Periscope-zelfmoord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.