Singles online beter beschermd

Door: De Telegraaf | 11 februari 2012 10:57

Algemeen

Singles zijn voortaan veiliger op datingsites. Acht grote sites hebben hun websites verduidelijkt.

Zo gaan zij consumenten beter informeren over de kosten van het lidmaatschap, wat ze daarvoor krijgen, hoe kan worden opgezegd en waar ze terecht kunnen met vragen.

'Serieus'

Dat meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Via haar loket ConsuWijzer kreeg de ACM veel klachten binnen over onduidelijke informatie op datingsites. Een op de vijf relaties komt tegenwoordig via een datingsite tot stand. Anita Vegter, bestuurslid ACM: ,,Datingsites bieden een serieuze dienst en moeten zich daarbij aan de regels houden.''

Datingwebsites moeten bijvoorbeeld consumenten duidelijk informeren over wat zij moeten betalen als zij zich aanmelden en een abonnement afsluiten, wat zij precies krijgen voor dat bedrag, hoe lang ze eraan vast zitten en hoe ze zich kunnen afmelden.

Opzeggen

Ook moet het helder zijn wanneer ze precies 'ja' zeggen tegen het aanbod. Deze stap in het proces moet duidelijk gemarkeerd zijn, bijvoorbeeld via een knop 'lid worden en betalen'. Als de consument een overeenkomst aangaat voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld zes maanden, dan mag deze daarna automatisch worden omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Dit betekent vervolgens ook dat hij dit contract op ieder gewenst moment kan opzeggen met een opzegtermijn van maximaal één maand. Vegter: ,,Nu de informatie is aangepast en verduidelijkt weet de consument vooraf waar hij 'ja' tegen zegt."

Onder meer de Nederlandse websites Another Love, Lexa, Match4me.nl, Parship en Relatieplanet hebben aanpassingen gedaan.

0 Reactie(s) op: Singles online beter beschermd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.