Sony Xperia 5, de compacte Xperia 1

Door: Martin Gijzemijter | 05 september 2019 14:19

Xperia 5
Nieuws

Vandaag heeft Sony tijdens de IFA officieel z’n nieuwe compact smartphone aangekondigd, de Xperia 5. Helemaal compact kunnen we dit toestel met z’n 6,1-inch display niet noemen, maar belangrijk om te weten is wel dat het apparaat de belangrijkste functies bevat van z’n high-end broertje, de Sony Xperia 1.

In z’n persaankondiging strooide Sony nogal met termen die op papier indrukwekkend zijn, maar die we nog wel even met eigen ogen moeten testen. Zo vertelt het bedrijf dat het CinemaWide (21:9) 6,1 inch Full HD+ OLED scherm is uitgerust met de technologie van Sony BRAVIA Tv’s, en dat de X1 For Mobile Engine is geïntegreerd die HDR (High Dynamic Range) remasteringtechnologie gebruikt voor meer contrast, kleur en helderheid. Het klinkt allemaal fantastisch, maar heel veel zegt het ons nog niet over wat het daadwerkelijk betekent voor de kwaliteit, daar zal een hands-on uitsluitsel over moeten geven. Het scherm is voorzien van Corning Gorilla Glass 6 aan de voor- en achterzijde. Tevens is de Xperia 5 IP65/IP68 -gecertificeerd voor waterdichtheid.

Dolby Atmos

In samenwerking met Sony Pictures Entertainment kan Dolby Atmos content afgespeeld worden op dit toestel. Deze technologie kan – volgens Sony - daadwerkelijk het effect van helikopters die boven het hoofd vliegen nabootsen. Ook is de Xperia 5 geschikt voor het afspelen van Hi-Res audio voor zowel bedrade als draadloze apparaten, hetgeen goed nieuws is voor, bijvoorbeeld een ander apparaat dat Sony vandaag introduceerde, de WH-H910N over-ear h.ear koptelefoon.

Drie camera’s, drie lenzen

De Xperia 5 is uitgerust met BIONZ X For Mobile en een drielenscamera met 12MP sensors, met beeldstabilisatie. Het toestel heeft een 16mm lens voor supergroothoekopnames, een 26mm lens en een 52mm portret- en telelens (35mm equiv.). De Eye Autofocus-functie die werd geïntroduceerd op de Xperia 1, is ook aanwezig in dit toestel. Met deze functie worden de ogen van objecten automatisch, zeer precies en betrouwbaar gevolgd. De gebruiker kan zich volledig concentreren op de productie in plaats van het scherpstellen van de lens.

Xperia 5

Beschikbaarheid

De Xperia 5 is uitgerust met Android 9 Pie en is verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart en grijs en vanaf volgende week te bestellen als pre-order en zal begin oktober uitgeleverd worden.

0 Reactie(s) op: Sony Xperia 5, de compacte Xperia 1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.