Storing Belastingdienst verholpen

Door: telegraaf-nl | 16 maart 2012 15:26

Algemeen

De storing op de website van de Belastingdienst is voorbij. Urenlang was het woensdagmiddag onmogelijk om online aangifte te doen.

Miljoenen Nederlanders moeten hun belastingaangifte over 2015 nog invullen. Ook het wijzigen van een rekeningnummer, het aanvragen van uitstel voor de aangifte, bezwaar maken en het invullen van de aangifte over voorgaande jaren was tijdelijk niet mogelijk. Een woordvoerder van het ministerie van Financiën kan nog niet zeggen wat er precies is misgegaan. De gegevens van mensen die bezig waren met hun aangifte zijn volgens de Belastingdienst wel opgeslagen.

Volledig online

Tot vorig jaar werkte de Belastingdienst nog met een aangifteprogramma dat burgers op hun computer moesten downloaden. Dit jaar moet de aangifte volledig online worden ingevuld, of kan men een papieren aangifteformulier aanvragen. Dat ging in het eerste aangifteweekend al bijna mis toen waren talloze belastingbetalers gedupeerd omdat de site overbelast was. De fiscus verwachtte juist dat de laatste twee weken van maart wat rustiger zouden zijn, en moedigde mensen aan daarvan gebruik te maken. Wie zijn aangifte uiterlijk 31 maart heeft gecontroleerd en opgestuurd, krijgt voor de zomer bericht over te betalen belasting of eventuele teruggaaf.

0 Reactie(s) op: Storing Belastingdienst verholpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.