Telefoonhoesjes van de toekomst: Alle trends op een rijtje

© PXimport

Telefoonhoesjes van de toekomst: Alle trends op een rijtje

Geplaatst: 20 oktober 2015 - 06:47

Aangepast: 24 november 2022 - 11:39

Redactie ID.nl

Dat smartphones ons steeds weer weten te verbazen, is een bekend verhaal. Moderne technologieën laten ons telkens weer versteld staan. En we hoeven de nieuwssites er maar op na te slaan om te lezen over handige snufjes zoals vingerafdrukscanners, huidsensoren en hartslagmeters. Maar het zijn niet alleen telefoons zelf die in razend tempo ontwikkelingen doormaken.

Ook de hoesjes waarmee we ze beschermen worden steeds moderner. Veel technologieën die een paar jaar geleden nog niet eens in smartphones werden gevonden, bewijzen hun nut nu al in de meest moderne covers. En ook op het gebied van materiaal en design lijkt het einde nog lang niet in zicht. Lasers en 3D-printers worden uit de kast gehaald om jouw smartphone tot een uniek product om te toveren. Hieronder lees je wat de belangrijkste trends zijn. Lees ook: Steeds slanker, groter en goedkoper.

Een unieke look

Een hoesje is natuurlijk dé manier om je smartphone van een unieke touch te voorzien. Maar fleurige stickers en geinige patroontjes zijn inmiddels al vaak gepasseerd. Wie echt iets persoonlijks wil, laat zijn of haar cover helemaal op maat maken. Ontwerp je eigen patroon en laat een 3D-printer er het meest bijzondere hoesje van maken of bestel een houten hoesje waar je eigen design wordt ingebrand met een laser. Er hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje aan, maar je weet in ieder geval zeker dat niemand met hetzelfde hoesje rondloopt.

Volop functionaliteit

Telefoonhoesjes met een extra functionaliteit kennen we allemaal wel. Een ingebouwde standaard of een opbergvakje aan de binnenkant is dan ook niet meer speciaal. Wie indruk wil maken op zijn vrienden gaat dus voor iets uniekers. Een ingebouwde projector of een krachtige speaker, daar kun je pas mee thuiskomen! Of wat dacht je van een cover met een spiegeltje en een parfumverstuiver? Ideaal als je er last-minute nog even voor moet zorgen dat je er op-en-top uitziet.

Diverse crowdfunding-sites zoals Kickstarter staan bovendien vol met fantastische ideeën om urenlang bij weg te dromen. Een hoesje met een mini-fotoprinter? Pryntcases werkt eraan. Erg leuk allemaal natuurlijk, maar het nadeel is dat dit soort covers vaak nog niet verkrijgbaar zijn of dat je er diep voor in je portemonnee zult moeten tasten. Wie het snel en goedkoop wilt houden, blijft dus aangewezen op een eenvoudig hoesje met een ingebouwd fotolijstje.

De nieuwste technologie

Telefoonhoesjes weten steeds beter samen te werken met onze smartphones. De meest bekende voorbeelden daarvan zijn de flipcovers van Samsung en de Dotview-covers van HTC. Dankzij handige chips en bijbehorende apps laten deze hoesjes de belangrijkste notificaties zien, zelfs als het hoesje dicht zit. Ook voor iPhone hoesjes wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Wat bijvoorbeeld te denken van de aangekondigde hardcase met E-Ink op de achterkant of een modulair hoesje? Ideaal als je je smartphone volledig aan wilt kunnen passen aan je eigen wensen.

Met al deze functies en het extra batterijgebruik is het des te handiger als je de telefoon draadloos kunt opladen. Dankzij QI-technologie is dat tegenwoordig geen probleem meer. Oudere toestellen, die niet over de benodigde technologie beschikken, zijn eenvoudig te upgraden. In de meeste gevallen kan er een kleine QI-receiver achter de batterijklep geplaatst worden. Maar ook iPhones en andere smartphones waarbij de achterkant niet kan worden losgemaakt, zijn in een handomdraai in staat om draadloos een nieuwe dosis energie te ontvangen. Een powerbank biedt oplossing, maar ook hoesjes met een ingebouwde QI-receiver, zonnecel of extra accu zullen in no-time het probleem van een lege batterij verhelpen.

Veiligheid voorop

Hoe leuk alle extra's ook mogen zijn, een hoesje is pas echt functioneel als hij je smartphone ook goed weet te beschermen. Pas als je zeker weet dat je toestel tegen een stootje kan, kun je er onbezorgd van genieten.

Wil je je iPhone alleen de beste bescherming geven? Kies dan voor een cover van Lifeproof of Otterbox. Dankzij de aller stevigste materialen en uitgebreide tests hebben sommige van deze covers zelfs de goedkeuring van het Amerikaanse leger gekregen. Niet alleen waterdicht dus, maar ook tank-proof! Zeker in combinatie met een sterke screenprotector ben je verzekerd van optimale bescherming rondom.

Hoe kies je uit al dit moois nu het beste hoesje uit? Let erop dat je aanschaf aansluit bij je eigen wensen en de manier waarop jij je telefoon gebruikt. Is een stevige bescherming het belangrijkst en is de functionaliteit van een beetje opbergruimte genoeg voor jou? Dan is een eenvoudig hoesje met vakjes al voldoende. Ben je een echt feestbeest? Dan zal een hoesje met een ingebouwde flessenopener beter van pas komen. Heb je net een nieuwe iPad Mini 4 gekocht om dagelijks voorzien te zijn van alle gemakkelijk op een lekker groot scherm? Zonder multifunctionele iPad mini 4 hoes is deze niet compleet! Maar vergeet niet een hoes te kiezen die écht bij jou past.

Dit artikel is gepubliceerd in opdracht van Smartphonehoesjes.nl. De redactie van Computertotaal.nl is niet betrokken geweest bij de totstandkoming van dit artikel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten