Tesla komt met batterijauto van €31.000

Door: telegraaf-nl | 03 september 2012 07:47

Nieuws

Autobouwer Tesla werkt aan aan een goedkope elektrische auto. Volgens topman Elon Musk komt dit Model 3 vanaf 2017 van de productieband, die voor €31.000 in de etalage gaat.

Dat meldde de Tesla-oprichter via Twitter. Het model is vanaf maart volgend jaar te bestellen. Vanwege de prijs zou Tesla tot massaproductie kunnen overgaan.

Tot nu kwamen zijn batterijauto´s in een veel hogere prijsklasse uit, met in Nederland prijzen vanaf rond €80.000 per auto. Tesla probeert hiermee volgens Amerikaanse analisten in de race te blijven in de strijd met Mercedes-Benz, BMW, Renault en Toyota.

Massaproductie

Musk deed zijn aankondiging terwijl zijn volgende, duurdere model in de markt komt, Model X naast de sportieve sedan, Model S. Model X is  een elektrische SUV met vleugeldeuren als achterportieren. Dat model wordt €4.450 duurder zijn dan de Model S (€83.300 en €116.000).

Model 3 wordt de eerste Tesla die uit de grote nieuwe fabriek in de Verenigde Staten rolt en wordt gebruikt voor de massaproductie van batterijen. 

 

0 Reactie(s) op: Tesla komt met batterijauto van €31.000

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.