Topman slimme thermostatenmaker Nest weg 

Door: De Telegraaf | 04 juni 2012 00:24

Algemeen

Tony Fadell, topman en medeoprichter van slimme thermostatenmaker Nest bij Google, is vrijdagavond opgestapt.

Volgens Fadell is het bedrijf, dat naast thermostaten online beveiligingscamera's en rookmelders verbindt, toe aan een volgende groeifase. Hij blijft als adviseur, zo meldde het moederbedrijf van Google, Alphabet. Fadell wordt opgevolgd door Marwan Fadaz.

Recent kampte Nest met problemen in zijn producten, personeel van het concern klaagde openlijk over de topman. Hij zou goede nieuwe producten te lang van de markt houden.

Rond Nest waren al langer zorgen. Het moederbedrijf investeerde de afgelopen jaren tientallen miljarden in de uitbreiding van zijn portfolio. Zo werd het bedrijf in 2014 voor $3,2 miljard gekocht. 

Ambities

Alphabet had Nest bij de overname toegezegd om per jaar voor een half miljard bij te springen. Daarmee zouden de ambities van het bedrijf sneller waargemaakt kunnen worden. Nest kreeg een omzetdoel van $300 miljoen per jaar mee.

Dit jaar zal dat doel gehaald worden, maar daar was wel eerst een nieuwe acquisitie voor nodig. DropCam, het bedrijf dat de Nest Cam heeft ontwikkeld, kostte nog eens $555 miljoen dollar.

0 Reactie(s) op: Topman slimme thermostatenmaker Nest weg 

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.