Trump: Boycot vaderlandvijandig Apple

Door: De Telegraaf | 19 februari 2012 23:33

Algemeen

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft consumenten in de VS opgeroepen Apple te boycotten. Apple weigert de smartphone van een aanslagpleger open te stellen voor justitie. Die probeert medeplichtigen van de moordartij in San Bernadino op te sporen.

Apple stuit in de Verenigde Staten op steeds meer verzet van belangengroeperingen en consumenten die vinden dat het concern niet patriottistisch genoeg is.

Opsporing

,,Vertel dit tegen nabestaanden van een slachtoffer van terreur, aldus een jurist op CNBC tegen Apple-topman Tim Cook.

,,Apple vindt blijkbaar de marketing van het eigen merk belangrijker dan het opsporen van terrorisme, aldus zegslieden van het ministerie van Justitie vrijdag.

Gevaarlijk

Ook in individuele gevallen wil Cook de smartphone niet openen voor justitie.

Volgens Apple betekent de ingreep dat het in feite een 'achterdeur' in zijn systeem zou moeten bouwen. Zo'n ingang is volgens het bedrijf gevaarlijk.

Als rechercheurs de beveiliging van een telefoon kunnen kraken, kunnen criminelen zo'n gat in de beveiliging ook misbruiken, stelt het technologieconcern.

Terrorist

De Amerikaanse Justitie heeft vrijdag opnieuw een verzoek ingediend om iPhone-maker Apple te dwingen mee te werken toegang te verlenen tot de versleutelde gegevens van de telefoon van de dader. Die schoot in december veertien mensen dood in Californië.

De tweet van Trump:

 Boycott all Apple products until such time as Apple gives cellphone info to authorities regarding radical Islamic terrorist couple from Cal

[i]

0 Reactie(s) op: Trump: Boycot vaderlandvijandig Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.