Twitter-topman: $200 miljoen aandelen aan personeel

Door: De Telegraaf | 23 oktober 2012 07:42

Algemeen

De teruggekeerde Twitter-topman Jack Dorsey heeft een derde van zijn eigen aandelen afgestaan aan een pool voor werknemers. Samen goed voor $200 miljoen.

Het is na reorganisaties en 335 ontslagen een van de vele stappen die de onorthodoxe Dorsey, medeoprichter van Twitter, heeft genomen om het concern weer op de rails te krijgen.

Miljoenen aandelen

Het belang dat hij teruggeeft vormt 1% van het totaal aantal aandelen. Dorsey zelf bezat voor ongeveer 22 miljoen aandelen in het bedrijf. Gebaseerd op zijn op Twitter gemelde actie zou het personeel zo'n 7 miljoen aandelen krijgen. Dat is goed voor $200 miljoen. Het pakket in de pool is bedoeld om nieuwe werknemers te lokken en bonussen te kunnen uitkeren in aandelen.

Dorsey zelf bezit nog altijd 24% van zijn andere bedrijf, Square. Dat gaat naar de beurs en de verwachting is dat Dorsey opnieuw kan cashen. Ook bij Square heeft Dorsey eerder aandelen aan personeel gegeven, eveneens om goede instroom van programmeurs zeker te stellen en zittend personeel te belonen.

 

0 Reactie(s) op: Twitter-topman: $200 miljoen aandelen aan personeel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.