'Verkopen iPhones structureel omlaag'

Door: telegraaf-nl | 02 juni 2012 14:30

Nieuws

Apple gaat aanzienlijk minder iPhones verkopen dan eerder verwacht. Zakenbank Goldman Sachs heeft om die reden zijn verwachtingen voor dit en volgende jaren verlaagd, net als het koersdoel voor het aandeel van het grootste bedrijf ter wereld.

In de grijze handel voor de beursopening donderdag ging het aandeel Apple met 0,6% achteruit. Dit zou de vierde verliesdag op rij worden. In totaal is het aandeel 1,9% kwijtgeraakt deze week, tot beursopening om half vier donderdag.

Volgens Goldman Sachs zit er op termijn voor het aandeel Apple niet meer dan $124 per stuk in, nog altijd bijna 30% boven de huidige koers.

Lagere verkoopprijs

Analist Jankowski verwacht voor komende jaren 3 tot 4% minder iPhone-verkopen. Dit jaar zal Apple volgens de zakenbank 211 miljoen smartphones verkopen, tegen een eerdere verwachting van 212 miljoen vorig jaar. Volgend jaar zal dat dat 231 miljoen zijn, 10 miljoen onder de voorgaande inschattingen.

De prijs per telefoon zal de komende jaren 2 tot 3% onder de verkoopprijs van afgelopen jaren komen te liggen, aldus Jankowski van Goldman Sachs.

0 Reactie(s) op: 'Verkopen iPhones structureel omlaag'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.