Vodafone maakt bellen interactief met nieuwe app

© PXimport

Vodafone maakt bellen interactief met nieuwe app

Geplaatst: 15 september 2012 - 04:48

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Redactie ID.nl

Vodafone lanceert vandaag voor zijn eigen klanten een nieuwe bel-app voor iOS en Android. Via Call+ kun je naast bellen ook foto' s, video's en locaties delen met jouw contacten. Hiermee wil het telecombedrijf elementen van populaire apps als WhatsApp samenvoegen met bellen.

Met Call+ kun je vóór, tijdens en na een gesprek gegevens met elkaar delen. Zo kun je voor het bellen aangeven of de oproep urgent is, wat het onderwerp van het gesprek is, wat je locatie is en een foto eraan hangen. De ontvanger ziet dan in een oogopslag waar het gesprek over gaat en of het belangrijk is om op te nemen. Tijdens een gesprek kun je snel overschakelen naar videobellen en ook foto's, locaties en tekst met elkaar delen. Na afloop van het gesprek blijft alles zichtbaar in een call-log van Message+. Als iemand niet opneemt kun je een voice-memo en een tekstberichtje achterlaten. Het inspreken van de voicemail is hierdoor niet meer nodig. Call+ werkt alleen als beide bellers deze hebben geïnstalleerd. In de app is snel te zien wie van jouw contacten er ook gebruik van maakt. Het telefoongesprek verloopt overigens altijd via het spraaknetwerk en het delen van je content gaat via de dataverbinding. We bieden al 30 jaar de mogelijkheid om te bellen. Er is in die tijd eigenlijk niet zoveel veranderd op het gebied van bellen. Nu gaan we met Call+ bellen een stuk handiger en interactiever maken. We combineren content-sharing met de kwaliteit die je gewend bent van het bellen via ons netwerk, aldus Bart Hofker, directeur consumentenmarkt van Vodafone Nederland.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000