Voeg je vakantiefoto's samen in een filmpje

Door: evi-maquoi | 19 maart 2016 08:21

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Beelden kiezen

Flipagram kan niet alleen overweg met de beelden die in je fotorol staan, maar ook met foto's op je sociale netwerken. Flipagram spreekt trouwens niet over beelden maar over momenten. Om van start te gaan, tik je op het plusteken centraal onderaan. Desgewenst kun je je Facebook- of Instagram-account aan Flipagram koppelen. Onderaan in beeld krijg je een overzicht van de foto's en video's die op je iPad staan. Je kiest simpelweg een map en vervolgens selecteer je een flink aantal beelden. Om verder te gaan tik je op Volgende in de rechterbovenhoek. Via Sorteren kun je allerlei filters gebruiken om de foto's van volgorde te veranderen. Dat kan echter ook handmatig: tik lang op een foto en versleep hem vervolgens naar de gewenste positie. Met de Passen-knop maak je de keuze uit originele en vierkante beelden en via Voeg Momenten toe kun je extra foto's of videofragmenten selecteren.

Foto's bewerken

De foto's die je geselecteerd hebt, kun je ook nog een beetje bewerken. Hiervoor tik je simpelweg op het potloodje in de rechteronderhoek van de foto. Met de vier knoppen onderaan kun je de foto roteren, van tekst voorzien, dupliceren of verwijderen. Kies je voor Tekst, dan voer je eerst de titel in en vervolgens kun je via de kleurencirkel net boven het toetsenbord een tekstkleur kiezen. Het lettertype wijzig je met de Aa-knop en om het formaat te veranderen, versleep je de rechterbenedenhoek van het tekstkader. Ga verder met Klaar als je tevreden bent van het resultaat.

Finishing touch

Flipagram heeft nu alle foto's achter elkaar gezet. Desgewenst kun je nog een titel op de eerste pagina toevoegen. Met de knop Voorinzage krijg je een preview te zien. Er ontbreekt uiteraard nog wat achtergrondmuziek. Kies Muziek. Via Mijn Muziek kun je eigen nummers toevoegen. Via Zoek Muziek kun je in een gigantische database op zoek naar bepaalde nummers. De eerste 30 seconden kun je gratis gebruiken. Is je clip langer? Dan word je doorverwezen naar iTunes om het lied aan te kopen. Wil je liever zelf iets inspreken? Ook dat kan.

Hiervoor kies je Gesproken Tekst Opname. Zodra het audiogedeelte in orde is, tik je op Klaar en kun je opnieuw een preview bekijken. Via Snelheid kun je de lengte eventueel nog aanpassen. Versleep de balk richting schildpad om het fragment langer te maken of richting haas om te versnellen. Er zijn zelfs handige knoppen om je clip de ideale lengte te geven voor Flipagram (30 seconden), Instagram (15 seconden) en Vine (6 seconden). Ga verder met Klaar. Overgiet het geheel eventueel nog met een Filter.

Delen

Tevreden met het resultaat? Voeg eventueel nog een bijschrift toe. Je kunt vrienden taggen met een @ en ook het gebruik van hashtags is ingeburgerd op Flipagram. Standaard staat Plaats op Profiel ingeschakeld. Dat wil zeggen dat je videoclip openbaar is voor andere Flipagram-gebruikers. Schakel dit uit als je de clip verborgen wilt houden. Zodra je op Klaar tikt, krijg je nog allerlei andere deelmogelijkheden te zien. Je kunt je Flipagram-clip publiceren op Instagram, Facebook, Twitter, Vine of delen via e-mail. Achter de knop Meer zitten nog extra mogelijkheden om de clip te sharen op Tumblr, Pinterest of YouTube. Vind je het Flipagram-watermerk storend? Dat kun je wegwerken via een eenmalige in-app-aankoop.

Replay

Score: 5 sterren

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Omvang: 85,1 MB

Aan de slag met Replay

Wil je nog meer mogelijkheden? Dan is Replay een goede keuze. Deze app is niet voor niets bekroond door Apple als 'Keuze van de redactie'. Ook deze app kun je gratis downloaden in de App Store. De functies zijn een tikkeltje uitgebreider dan die van Flipagram en er zijn heel wat kant-en-klare thema's beschikbaar. Open de app en tik op Aan de slag om je eerste fragment te maken. Geef de applicatie toegang tot je beelden en laat de app weten of je al dan niet meldingen wilt ontvangen. Via Inspiratie krijg je een idee wat er allemaal mogelijk is met deze app.

Via Inspiratie krijg je een idee over de mogelijkheden van Replay.

0 Reactie(s) op: Voeg je vakantiefoto's samen in een filmpje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.