Voeg je vakantiefoto's samen in een filmpje

Door: evi-maquoi | 19 maart 2016 08:21

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3

Beelden selecteren

Overtuigd? Tijd om zelf in de regisseursstoel te kruipen. Tik op Nieuw, scrol door je filmrol en selecteer een reeks beelden door ze simpelweg aan te tikken. Heb je echt héél erg veel foto's op je iPad staan? Dan kun je ook gerichter zoeken. Tik op Zoek linksonderaan en filter op Dichtbij, Favorieten of Recent. Via Albums rechtsonderaan krijg je toegang tot de verschillende mappen met foto's en videofragmenten op je iPad. Zodra je tevreden bent met je selectie tik je rechtsboven in beeld op Voorbeeld.

Beelden selecteren doe je in een paar tellen.

Videostijl kiezen

Je krijgt nu een preview van het fragment te zien. Zie je rechtsboven een icoontje met een roodgekleurde toverstaf? Dat geeft aan dat je in de stijlmodus zit. Met de grote gekleurde blokken helemaal onderaan kun je een bepaalde videostijl kiezen. De eerste drie zijn gratis, de andere kun je aanschaffen via in-app-aankopen. Je kunt van alle stijlen een preview opvragen door er één keer op te tikken. Om de videostijl verder aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren, tik je er nog een keer op. Je kunt nu het Lettertype, het Filter en de Graphics zelf veranderen. Met de Verras me!-knop maakt Replay zelf een mix-and-match. Tevreden met het resultaat? Dan ga je verder met de Voltooid-knop.

Probeer zeker de Verras Me!-knop eens uit.

Storyboard

Als je op de tweede knop - met de filmstrip - rechts in beeld tikt, kun je het fragment verder finetunen. De volgorde van de foto's en video's is wellicht niet helemaal zoals je wil. Dat kun je hier aanpassen door de thumbnails onderaan te verslepen. Tik op een foto om extra knoppen tevoorschijn te halen. Met de plustekens links en rechts van een thumbnail kun je extra beelden importeren, met de knop met de vier hoeken onderaan kun je aangeven waar de camera moet scherpstellen en met de Aa-knop kun je tekst toevoegen. Beelden dupliceren of verwijderen? Dat doe je respectievelijk met het derde en vierde knopje onderaan een foto.

De focus kiezen, tekst toevoegen, een beeld dupliceren ... het kan allemaal.

Muziek toevoegen

Een videoclip heeft uiteraard ook wat muziek nodig. Tik in het hoofscherm op de knop met de muzieknoot en vervolgens onderaan op Muziek selecteren. Replay zal je in eerste instantie een aantal suggesties voorschotelen die bij de stijl van je clip passen. Daarnaast biedt het heel wat tracks uit verschillende muziekgenres aan. Eén keer tikken volstaat om een voorsmaakje te krijgen. Door een tweede keer te tikken selecteer je de track. Via Mijn muziek bovenaan kun je nummers uit je eigen iTunes-bibliotheek kiezen. Vervolgens kun je aangeven wanneer de muziek moet starten, bijvoorbeeld vanaf seconde 12.

Replay biedt verschillende tracks uit diverse genres aan.

Tempo en formaat wijzigen

De een houdt van breedbeeld, een ander van vierkant. Met de knop met de sleutel kun je het Formaat van de clip wijzigen. Cinema geeft je een standaard 16:9-beeld. Als je Vierkant kiest, kun je met één tik op de knop nog aangeven of je ook wilt dat je clip geoptimaliseerd wordt voor Instagram. De videoclip krijgt dan automatisch een maximale duur van 15 seconden. Wil je zelf aangeven hoelang het fragment moet duren? Dan kies je Tempo en maak je je keuze tussen Langzamer, Natuurlijk of Sneller. Ga verder met Voltooid en tik daarna rechts boven in de hoek op Opslaan.

De ene houdt van breedbeeld, de andere van vierkant.

Delen met vrienden

In de allerlaatste stap kun je nog even een hoofdtitel meegeven, bijvoorbeeld Zomervakantie 2015. Daarna kun je het fragment delen met je vrienden, familieleden of collega's. Replay biedt verschillende mogelijkheden aan. Er zijn sneltoetsen voor Facebook, Twitter, YouTube en Instagram. Wil je het fragment niet aan de hele wereld tonen? Dan kun je opteren voor Email. Via je iPhone zou je het fragment zelfs nog via WhatsApp kunnen versturen. Met de schuifbalken onderaan kun je nog aangeven of je clip op Replay gepubliceerd mag worden en in de filmrol moet opgeslagen worden. Wil je de clip op een later tijdstip nog verder bewerken? Dat kan. Je kiest op de startpagina voor Mijn films, je selecteert de clip en kiest daarna voor Kopiëren en bewerken.

Jij kiest zelf op welke manier je het fragment wilt delen met vrienden, familieleden en collega's.

0 Reactie(s) op: Voeg je vakantiefoto's samen in een filmpje

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.