Wat kan ik precies met Touch ID?

Door: Martin Gijzemijter | 29 maart 2016 07:10

How To

Het unlocken van je iPhone is niet superveel efficiënter met een Touch ID dan met een eenvoudige code. Dat je in het begin weinig kon met de vingerafdruksensor, is een keuze van Apple geweest. Zo konden gebruikers eerst even wennen. Touch ID heeft nu meer mogelijkheden.

Financiën en gegevens

Het feit dat ontwikkelaars nu ook gebruik kunnen maken van de vingerafdruksensor, heeft bijvoorbeeld tot gevolg gehad dat je nu kunt inloggen op je PayPal-rekening door alleen maar een vinger op de sensor te leggen. Dat is dus wel degelijk een stuk sneller en eenvoudiger dan je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren, en het is veiliger dan in te stellen dat de app je wachtwoord mag onthouden. Je kunt echter nog een stapje verder gaan en een app als LastPass of 1Password installeren. Deze apps werken ook met TouchID en stellen je dus in staat om ál je wachtwoorden te benaderen met behulp van alleen je vingerafdruk. Superhandig om niet telkens je hoofdwachtwoord in te moeten voeren. Lees ook: Zo stel je Touch ID in op de iPhone.

Tegelijkertijd kleeft er natuurlijk ook een risico aan als alles zo eenvoudig te benaderen is met één vingerafdruk (doemscenario's uit films als Mission Impossible schieten ons te binnen). Gelukkig staat Apple er vooralsnog om bekend dat het erg voorzichtig omspringt met de privacy en beveiliging van zijn klanten. Dat moet ook wel, aangezien je Touch ID inmiddels ook kunt gebruiken om te betalen met Apple Pay.

Touch ID is veelzijdiger geworden nu Apple de technologie toegankelijk heeft gemaakt voor ontwikkelaars.

Handig!

Naast het benaderen van je financiën en je gegevens, zijn er inmiddels ook zeer originele toepassingen bedacht voor Touch ID. Zo is het mogelijk om met niets anders dan je vingerafdruk je Mac te ontgrendelen. Daar heb je dan wel een app uit de App Store voor nodig genaamd FingerKey (1,99 euro), maar het voelt heerlijk futuristisch! En wat dacht je van een persoonlijk dagboek? Vroeger moest je daar een slotje aan hangen, tegenwoordig schrijf je het in een app als DayOne en beveilig je je bericht met je vingerafdruk, zodat jij de enige bent die het kunt lezen. Het is nog niet zo heel lang geleden dat Apple Touch ID heeft vrijgegeven, en we verwachten er dan ook veel van in de toekomst. Inchecken op het vliegveld met je vingerafdruk? Pinnen bij een geldautomaat met je duim op je iPhone? Kwestie van tijd!

FingerKey

Score 4 sterren

Prijs € 1,99 (+ in-app-aankopen)

Omvang 13,9 MB

0 Reactie(s) op: Wat kan ik precies met Touch ID?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.