Wat zijn Doe Het Zelf-pins op Pinterest?

Door: Martin Gijzemijter | 30 april 2016 08:06

How To

Pinterest is een fantastische bron van inspiratie. Des te vervelender is het dan ook als je klikt op een link die je naar een andere site dan Pinterest leidt. Dat is niet meer nodig.

Het sociale netwerk heeft onlangs namelijk de Doe Het Zelf-pins geïntroduceerd. Dat klinkt heel Gamma, en dat is het ook wel een beetje. Het idee achter Doe Het Zelf-pins (in het Engels HowTo pins genoemd) is dat je kunt bekijken hoe je iets moet doen (bijvoorbeeld een bepaald gerecht maken, of een klus opknappen) zonder dat je de site van Pinterest hoeft te verlaten. Lees ook: Aan de slag met Pinterest.

En dát is natuurlijk wel handig, want Pinterest werkt nu eenmaal het lekkerst als je gewoon hersenloos door alle inspiratie kunt bladeren zonder telkens de website (of de app) opnieuw te hoeven openen. En dat is nu precies wat Doe Het Zelf-pins voor je realiseren.

Met de nieuwe Doe Het Zelf-pins van Pinterest hoef je de site of app niet meer te verlaten.

Uitleg

Doe Het Zelf-pins zijn pins met een uitleg over een bepaalde handeling, waarbij het stappenplan direct in thumbnails onder de pin zelf wordt getoond. Vervolgens kun je dat stappenplan uitklappen om de gehele beschrijving te zien, nog altijd zonder de site van Pinterest te verlaten. Het is echt een hele snelle manier om te zien of een bepaalde pin is wat je zoekt of niet.

Op dit moment zijn deze pins alleen nog beschikbaar voor je browser en voor de Android-app, ondersteuning voor de iOS-app volgt snel. Overigens kun je zélf nog geen Doe Het Zelf-pins maken, Pinterest is dat druk aan het testen met een select aantal partners die veel doe-het-zelf-artikelen en -pins plaatsen.

0 Reactie(s) op: Wat zijn Doe Het Zelf-pins op Pinterest?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.