Zo kun je webcontent opslaan op je Google Drive

Door: Chwhynny Overbeeke | 04 april 2016 07:18

How To

Google Drive is een handige dienst waarmee je je foto's en artikelen in de cloud kunt opslaan en beheren. Het bewaren van webcontent is met Google Drive echter iets lastiger, dus hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Er zijn allerlei diensten en tools beschikbaar waarmee je je bestanden in de cloud kunt opslaan, zoals Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive et cetera. Tevens zijn er tal van opties voor het bewaren van notities en/of webcontent, zoals OneNote, Evernote, en Google Keep. Lees ook: Zo koppel je Google Drive en Dropbox aan Microsoft Office.

Maar als je veel gebruikmaakt van Google Drive, is het handig om webcontent op dezelfde plek te bewaren. Het is echter niet altijd even eenvoudig om allerlei informatie die je van het web haalt zomaar naar Google Drive op te slaan. Daarom leggen we hier uit hoe je een aantal soorten content het beste kunt opslaan.

Een interessante pdf gevonden? Je kunt hem direct opslaan in je Drive.

Afbeeldingen en video's opslaan

Chrome heeft een Save to Google Drive-extensie waarmee je bepaalde online content meteen naar Google Drive kunt uploaden door er met de rechtermuisknop op te klikken en Save to Google Drive te selecteren. Dit kan met afbeeldingen, documenten, links naar audio of videobestanden enzovoorts.

Artikelen opslaan

Er is geen officiële app of extensie van Google waarmee je direct artikelen naar Google Drive kunt opslaan. Je kunt de Save to Google Drive Chrome-extensie gebruiken om een webpagina als PNG-bestand naar Google Drive te uploaden, maar dan heb je eigenlijk alleen maar een screenshot in plaats van een PDF-bestand dat je kunt bewerken en waaruit je tekst kunt kopiëren. Je kunt met deze extensie een webpagina ook als HTML-bestand opslaan, maar dat is niet in alle gevallen wenselijk.

Als je gebruikmaakt van Chrome, kun je een artikel dat je wilt bewaren als PDF-bestand op Google Drive opslaan door op Ctrl+P te drukken en Destination > Change > Save to Google Drive te kiezen. Maak je gebruik van een andere browser, dan kun je de webpagina het beste als PDF opslaan en deze automatisch naar Google Drive laten uploaden door het bestand in de Drive-map te zetten.

Als je een apparaat met een aanraakscherm gebruikt kun je daarna stukken tekst in de PDF markeren. Je wijzigingen worden dan meteen gesynchroniseerd met Google Drive.

0 Reactie(s) op: Zo kun je webcontent opslaan op je Google Drive

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.