Webshop Neckermann naar winkelstraat

Door: telegraaf-nl | 14 januari 2012 06:55

Algemeen

Online verkopen gaan terug naar de winkelstraat. Investeringsmaatschappij Readen opent als Neckermann.com een tiental winkels in steden. Die dienen als etalage van de digitale winkel.

Het Amerikaanse Readen Retail heeft allereerst acht winkels met al het personeel overgenomen van De Kijkshop. In België voegt het vijf gekochte winkels van de keten Depotplus toe.

De webwinkel D5Avenue.nl - al in bezit van Readen - en Neckermann worden samengevoegd en gaan als Neckermann.com op de pui in grote winkelstraten. Achter het bedrijf zit Ronald Steenbergen, zoon van Kwantum Hallen-oprichter Joop Steenbergen.

'Juist nu'

Readen heeft de Kijkhshopwinkels overgenomen in Almelo, Amsterdam, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Meppel en Zutphen. De uitbreiding kan steunen op het netwerk van Steenbergen.

Readen benadrukt dat de vliegwinkels van Neckermann niets met de winkels te maken hebben.

Landelijk

Binnen twee jaar moet er landelijke dekking voor de keten Neckermann.com zijn, zegt directeur Bas Pieper van Readen, verantwoordelijk voor de Nederlandse winkels.

,,Op korte termijn willen we nog eens een tiental winkels in Nederland openen, stelt hij.

Zijn bedrijf Readen heeft een meerderheidsbelang genomen in Neckermann.com, de digitale tak van het aloude postorderbedrijf en in bezit van investeringsmaatschappij Axivate. 

Van clicks naar bricks

Pieper zoekt naar goede winkellocaties. Afgelopen maanden vielen winkelketens van ondermeer Macintosh om, omdat de stenen winkels moesten sluiten nadat klanten steeds vaker online kochten.

,,Juist nu is er een markt, we gaan bewust van digitale clicks naar de bricks in de winkelstraat, zegt Pieper over de beschikbaarheid van relatief goedkope panden.

Die uitbreiding naar landelijke dekking moet volgens Raeden maximaal binnen twee jaar zijn beslag krijgen.

Al het relevante financiële nieuws elke ochtend in je mailbox? Meld hier aan

 

0 Reactie(s) op: Webshop Neckermann naar winkelstraat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.