Weekoverzicht: met handige tips voor je thuisnetwerk en WiFi op vakantie

Door: redactie-computertotaal | 26 juli 2015 08:10

Nieuws

We verzamelen hier de opvallendste artikelen die er de afgelopen week zijn verschenen op Computertotaal.nl. Zo ben je dus weer helemaal up-to-date! Met deze week veel tips voor je thuisnetwerk en WiFi op vakantie.

20 tips voor een optimaal thuisnetwerk

Gepubliceerd op: maandag 20 juli

Een thuisnetwerk krijgt langzaam aan een 'must-have' status. De voordelen zijn legio: je gaat met al je apparaten het internet op, je deelt bestanden, je streamt media naar je apparaten, enzovoort. Alleen moet je je netwerk natuurlijk wel optimaal configureren en onderhouden.

Van Routers tot een statisch IP, deze 20 tips zorgen ervoor dat je thuisnetwerk optimaal presteert. Het klinkt wellicht ingewikkeld, maar dat valt wel mee als je de stappen volgt.

Lees de how to met 20 tips voor een optimaal thuisnetwerk

Amazon Kindle Paperwhite 2015 - Lekker scherp lezen

Gepubliceerd op: dinsdag 21 juli

De zomervakantie is het ideale moment om eindelijk eens een boek te lezen. Tegenwoordig ga je natuurlijk niet met boeken sjouwen en neem je een e-reader mee. Amazon heeft net een nieuwe versie van de Kindle Paperwhite uitgebracht. Valt er eigenlijk nog iets te verbeteren aan een e-reader?

Uiterlijk is er geen verschil met de vorige generatie die op zijn beurt weer weinig afweek van de eerste uitvoering. Het verschil zie je pas als je hem aanzet: Amazon heeft net als op topmodel Kindle Voyage gekozen voor een 6inch-scherm met een resolutie van 1072 x 1448 pixels. Hiermee kom je op 300 ppi, dezelfde scherpte als drukwerk.

Lees de complete review van de Amazon Kindle Paperwhite 2015

Bepaal zelf welke berichten je ziet op Facebook

Gepubliceerd op: dinsdag 21 juli

Merk je ook wel eens dat je bepaalde berichten van vrienden helemaal niet te zien krijgt op Facebook? Gelukkig kun je daar wat aan doen. Hier zie je hoe je zelf bepaalt welke berichten je te zien krijgt op Facebook.

Facebook toont je de informatie waarvan het denkt dat jij het relevant vindt. Probleem is dat die filters allesbehalve optimaal werken. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je de berichten van die ene vriend of kennis voorbij ziet komen? Daar heeft Facebook sinds kort een functie voor.

Lees de how to 'Bepaal zelf welke berichten je ziet op Facebook'

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2015 - Dun, licht en zakelijk

Gepubliceerd op: woensdag 22 juli

Al vanaf de eerste generatie is de X1 Carbon Lenovo's vlaggenschip ThinkPad - een dunne, lichte zakelijke notebook. Hier bespreken we de nieuwste versie van de ThinkPad.

De ThinkPad-serie heeft altijd een aantal extra zakelijke functies die de gemiddelde gebruiker niet nodig heeft, waardoor de apparaten wat duurder zijn. De upgrade van de X1 Carbon 2015 ten opzichte van het model uit 2014 is minder indrukwekkend dan de vorige upgrade, omdat deze meer gericht is op snelheid en efficiëntie dan een volledige herziening zoals in 2014.

Lees de volledige review van de Lenovo ThinkPad X1 Carbon 2015

Google Earth wordt een stuk leuker met deze uitbreidingen

Gepubliceerd op: donderdag 23 juli

Google Earth bestaat dit jaar 10 jaar, en om dit te vieren heeft Google twee nieuwe uitbreidingen aan de dienst toegevoegd: Voyager en Earth View. Wat kun je ermee?

Voyager is een geheel nieuwe functie in de desktopversie van Google Earth. Hiermee kun je snel geweldig nieuw beeldmateriaal van over de hele wereld vinden. Earth View is geen nieuwe functie, maar voor de tiende verjaardag van Google Earth heeft het bedrijf aangekondigd dat de collectie met foto's geüpdatet zal worden met meer dan 1500 prachtige landschappen van elk continent. Deze kun je via de Chrome extensie of een galerij op het web bekijken.

Lees het hele artikel over de uitbreidingen van Google Earth

13 wifi-tips voor maximaal bereik op vakantie

Gepubliceerd op: dinsdag 21 juli

Slecht wifi kan een vakantie behoorlijk frustreren. Ook op de camping en in het hotel moet je gewoon online kunnen zijn wanneer jij dat wilt en met alle smartphones en tablets die je mee hebt. Het wifi van veel campings en hotels is van matige kwaliteit.

Gelukkig kun je er zelf voor zorgen dat je toch een goede verbinding hebt met het internet. Let er vooraf in ieder geval op of de camping wel WiFi heeft en probeer daarna een goede plek uit te kiezen om je tent of caravan neer te zetten. Verder willen antennes ook wel eens erg handig zijn.

Lees de complete how to met 13 wifi-tips voor maximaal bereik op vakantie

7 tips om alles uit je mobiele accu te halen

Gepubliceerd op: woensdag 22 juli

Het is enorm vervelend om te merken dat je smartphone, tablet of laptop sneller leegloopt dan verwacht. In dit artikel geven we je oplossingen om je batterij te sparen als er eens geen stopcontact in de buurt is.

We laten je zien hoe je de batterij van je laptop en van je mobiele apparaten kunt besparen. Voor de iPhone en iPad zijn er zelfs specifieke opties voor batterijbesparing, en ook voor Android-apparaten zijn er handige opties om de batterij langer te laten meegaan. Ook vertellen we je waar je aan moet denken als je een externe batterij wilt aanschaffen.

Lees de complete how to met 7 tips om alles uit je mobiele accu te halen

1 Reactie(s) op: Weekoverzicht: met handige tips voor je thuisnetwerk en WiFi op vakantie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 juli 2015 22:07 zopje200
    Wifi op vakantie?

    Dan ben je wat mij betreft een eersteklas sneuneus..
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.