Weekoverzicht: Met de nieuwe Android, Windows 10 en een gat in IE

Door: redactie-computertotaal | 23 augustus 2015 08:17

Nieuws

Afgelopen week stond Computertotaal.nl weer bol van de handige, leuke en slimme artikelen om je tech-leven leuker en vooral makkelijker te maken. Hier een greep uit al het lekkers dat voorbij kwam, met deze week de nieuwe Android, een gat in Internet Explorer en tips voor Windows 10.

Android 6.0 heet Marshmallow

Gepubliceerd op: dinsdag 18 augustus

Het lag al een klein beetje in de lijn der verwachting, maar het hoge woord is eruit: Android M heet officieel Marshmallow. Het wordt versie 6.0 en het nieuwe besturingssysteem zou deze herfst op de eerste smartphones moeten staan.

Achter de schermen is Google al hard op weg om de laatste kinderziektes uit Android Marshmallow te halen. Dat is nog niet helemaal klaar, maar de nieuwste testversie is nu wel te downloaden op Nexus-toestellen.

Lees het complete artikel over Android 6.0 Marshmellow.

Zo automatiseer je je pc

Gepubliceerd op: woensdag 19 augustus

Een pc maakt het leven makkelijker. Het tegendeel kan ook waar zijn wanneer je vergeet onderhoud te plegen, beveiligingsupdates niet installeert of je bestanden overal laat slingeren. Maar wat als je dit te veel gedoe vindt?

Dan is het goed om te weten dat je veel van die dingen kunt automatiseren. Van het maken van een reservekopie tot het maken van een Windows Update: het is allemaal te automatiseren. Het is prima om te vertrouwen op je automatische oplossingen, maar zorg ervoor dat je af en toe wel even checkt of alles nog naar behoren werkt.

Lees de complete how to 'Zo automatiseer je je pc'.

Spotify verzamelt meer persoonlijke data en wordt slimmer

Gepubliceerd op: vrijdag 21 augustus

Spotify Music heeft deze week het nieuwe privacy statement gepubliceerd. Forbes heeft het document doorgelicht en kwam tot de conclusie dat Spotify meer persoonlijke data gaat verzamelen en gaat delen met adverteerders.

Hoewel er mensen zullen zijn die dit geen fijn idee vinden, is het verzamelen van de data niet alleen negatief. De informatie wordt anoniem doorgegeven aan de adverteerders en dus zal je naam niet bekend worden. Daarnaast gaat Spotify de informatie ook gebruiken om de muziek beter op de gebruiker af te stemmen.

Lees het complete artikel Spotify verzamelt meer persoonlijke data en wordt slimmer.

13 tips voor Windows 10

Gepubliceerd op: dinsdag 18 augustus

Windows 10 heeft een heleboel geweldige nieuwe functies en verbeteringen ten opzichte van Windows 8. We geven je 13 tips om Windows 10 te personaliseren en er simpelweg het meeste uit te halen.

Zo laat we zien hoe je programma's en apps kunt installeren, hoe de Task Switcher werkt en hoe je diverse programma's, apps en functies kunt personaliseren.

Lees hier alle 13 tips voor Windows 10.

Zo overleef je een nieuwe Ziggo-storing

Gepubliceerd op: donderdag 20 augustus

Ziggo kampte de afgelopen dagen met DDoS-aanvallen, waardoor een groot deel van de gebruikers al twee avonden zonder internet zit. Wat is er aan de hand, en wat kun je er zelf aan doen?

Bij een DDoS-aanval wordt een groot aantal computers - vaak een botnet, een groot netwerk van computers - ingezet om de servers, in dit geval van Ziggo, te bestoken met verzoeken. De servers kunnen het grote aantal niet aan, wat leidt tot internetproblemen bij gebruikers. Dinsdag en woensdag was Ziggo het slachtoffer van zo'n aanval.

Lees hier wat je per device kunt doen bij een nieuwe Ziggo-storing.

Groot gat in Internet Explorer op alle Windows-versies

Gepubliceerd op: woensdag 19 augustus

Er is een groot lek in Internet Explorer ontdekt. Gebruikers hoeven alleen maar een speciaal geprepareerde website te bekijken om zelf slachtoffer van het lek te worden. De hackers krijgen dan dezelfde rechten als de gebruiker die is ingelogd en kunnen zo de pc (gedeeltelijk) overnemen. Ook op dit moment vinden er aanvallen plaats.

Microsoft heeft zo snel mogelijk een patch uitgebracht die het lek moet verhelpen. Windows 10-gebruikers kunnen de fix downloaden via de normale software-updates. Overigs laat Microsoft weten dat Edge, de nieuwe browser in Windows 10, niet vatbaar is voor het lek.

Lees hier het complete artikel over het lek in Internet Explorer.

De handigste IFTTT-recepten

Gepubliceerd op: woensdag 19 augustus

Er zijn tal van geweldige diensten en apps die ons dagelijks leven makkelijker maken. En dankzij de dienst IFTTT (dat staat voor If This Then That) kunnen we deze apps en diensten laten samenwerken. Met deze handige recepten kun je een heleboel taken automatiseren.

De website http://IFTTT.com is het centrale knooppunt voor het automatiseren van je diensten. Hier maak je eerst een account aan, waarna je de verschillende kanalen kunt activeren. Dit is nodig zodat IFTTT bijvoorbeeld toegang heeft tot je Facebook-profiel of de locatiedienst van je smartphone.

Lees de complete how to met de handigste IFTTT-recepten

0 Reactie(s) op: Weekoverzicht: Met de nieuwe Android, Windows 10 en een gat in IE

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.