YouTube komt met advertentievrije kanalen

Door: De Telegraaf | 22 oktober 2012 09:24

Algemeen

YouTube gaat geld vragen voor video's zonder reclame. De Google-dochter komt met een app voor nieuwe abonneekanalen zonder advertenties.

Tegen betaling van $9,99 (€8,80) per maand blijven gebruikers gevrijwaard van advertenties. Voor Apple-gebruikers is dat echter $12,99, om de kosten van de app-aankoop via iTunes te vergoeden. Volgende week begint de site, met volgens eigen tellingen 800 miljoen unieke gebruikers per maand, met de verkoop van deze abonnementen.

Via app kijken

Op het kanaal, onderdeel van YouTube Red, krijgen de abonnees vanaf 28 oktober advertentievrije muziekvideo's voorgeschoteld.

Bijvoorbeeld het Zweedse YouTube-icoon PewDiePie zal een eigen serie gaan verzorgen op het kanaal.

Personaliseren

YouTube Red vervangt Google Music, maar biedt toegang tot dezelfde hoeveelheid video's, aldus de zoekmachine. De app moet de mogelijkheid bieden om de smaak snel te personaliseren, zoals Google dat online doet met zoekresultaten. Een dienst die Pandora ook al biedt.

Volgend jaar biedt YouTube Red diensten die toegang geven tot de zelfgeproduceerde video's van afgelopen jaren door Google.Lees DFT AvondElke werkdag om 20.00 uur automatisch in uw mailbox.Meld u hier aanofLees hier de laatste editie

0 Reactie(s) op: YouTube komt met advertentievrije kanalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.