Zo bekijk je je laatst afgespeelde nummers in Apple Music

Door: Chwhynny Overbeeke | 04 juli 2016 07:11

How To

Als je via Apple Music muziek streamt, kun je op een later tijdstip zien welke nummers je beluisterd hebt, of je nu iOS of Android gebruikt. iTunes heeft dezelfde optie. Hier laten we zien hoe je je laatst beluisterde nummers checkt.

Wat was ook alweer dat mooie nummer dat je eergisteren gevonden had? Het is vervelend als je niet een bepaald muzieknummer niet meer terug kunt vinden, en het is leuk om te zien waar je onlangs naar geluisterd hebt. Gelukkig biedt Apple Music de mogelijkheid om je afspeelgeschiedenis te bekijken, vanuit de Music-app voor iOS of Android, en zelfs vanuit iTunes. Lees ook: Zo werkt Apple Music op je Android-smartphone.

Let op: De afspeelgeschiedenis wordt niet tussen apparaten gesynchroniseerd. Dit betekent dat je alleen de nummers te zien krijgt die je op dat apparaat hebt afgespeeld.

Afspeelgeschiedenis bekijken op iOS of Android

Open de Apple Music-app (iOS, Android) en speel een nummer naar keuze af. Druk onderaan het scherp op de balk met het huidige muzieknummer en druk vervolgens op het icoon met de drie horizontale streepjes, naast de mediaknoppen.

Je komt nu op een scherm met de titel Volgende terecht. Scrol in de lijst omhoog om je geschiedenis te bekijken. Je kunt de 100 meest recent beluisterde nummers raadplegen. Je afspeelgeschiedenis kan niet gewist worden.

Ook in iTunes kun je zien welke nummers je de afgelopen tijd hebt afgespeeld.

Afspeelgeschiedenis bekijken in iTunes

Open iTunes en beweeg de cursor over de muziekspeler die boven de tabbladen staat. Er verschijnt dan een icoontje met drie horizontale streepjes in de rechterbovenhoek, het zogenaamde hamburgermenu. Als je hierop klikt kom je op een scherm met de titel Volgende terecht. Klik op het klok icoon om je geschiedenis te bekijken.

In iTunes is het wel mogelijk om je afspeelgeschiedenis te wissen. Gebruik hiervoor de knop Wis.

0 Reactie(s) op: Zo bekijk je je laatst afgespeelde nummers in Apple Music

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.