Zo kijk je maandag Apple's WWDC-keynote live

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 13 juni 2016 10:38

Algemeen

Maandagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd begint de keynote-presentatie van Apple die de World Wide Developers Conference (WWDC) inluidt. Je kunt de keynote op meerdere (maar vooral Apple-) apparaten live bekijken.

De verwachting is dat Apple een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem, iOS 10, laat zien, dat volgend jaar met de nieuwe iPhone uit zal komen. Ook OS X krijgt waarschijnlijk een make-over. In beide systemen krijgt Siri een belangrijkere rol. Lees ook: Dit gaan we zien op Apple's WWDC 2016.

Apple's keynote bekijken

Apple streamt de keynote live via de eigen website, zodat ook mensen die niet aanwezig zijn bij het persmoment de presentatie kunnen bekijken. Dat streamen gebeurt met Apple's eigen HLS-technologie. Die technologie wordt echter lang niet door alle apparaten standaard ondersteund.

Met de meeste Apple-devices zit je goed. Als je een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 7 of later hebt, kun je de keynote zonder problemen bekijken. Macs moeten OS X 10.8.5 of hoger draaien en Safari 6.0.5 of hoger hebben geïnstalleerd, en ook op recente versies van Apple TV werkt de stream prima. Als extraatje kun je de gratis WWDC-app downloaden uit de App Store.

Keynote bekijken in Windows en Android

Microsoft Edge in Windows 10 ondersteunt de HLS-technologie ook. Heb je (nog) niet geüpgraded of gebruik je Edge niet? Via een omweggetje kun je met VLC toch de stream bekijken.

Dat doe je door VLC te downloaden en te openen. Ga naar Media / Netwerkstream openen of druk op Ctrl+N. In de Android-app van VLC ga je naar het hamburgermenu en druk je op Stream. Plak daarna de volgende link in het invulveld:

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/15pijbnaefvpoijbaefvpihb06/m3u8/atv_mvp.m3u8

De stream is pas beschikbaar als de keynote begint, dus wees niet verrast als hij nu nog niet werkt.

MacWorld.nl doet verslag

MacWorld.nl doet natuurlijk verslag van de hele conferentie en zet de belangrijkste aankondigingen voor je op een rij. Alle artikelen over WWDC 2016 vind je op deze pagina.

0 Reactie(s) op: Zo kijk je maandag Apple's WWDC-keynote live

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.