Zo log je op afstand uit bij Gmail

Door: telegraaf-nl | 21 januari 201 14:00

Algemeen

Een van de handige eigenschappen van Gmail is dat je altijd en overal kunt inloggen. Dat is tegelijkertijd één van de grootste gevaren, want de kans bestaat dat je ergens vergeet uit te loggen. Probleem? Potentieel, zeker. Maar gelukkig kun je op afstand ook weer uitloggen.

Gevaarlijk

Wellicht denk je bij het lezen van het bovenstaande: nou en, ik heb niets te verbergen. Zelfs als dat zo is, kan het funest zijn om elders ingelogd te blijven. Vaak zijn accounts aan elkaar gekoppeld, en kan men bijvoorbeeld via je Gmail, je iTunes-wachtwoord opvragen enzovoort. Overigens hoeft het niet alleen slordigheid te zijn, het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat iemand anders zich toegang heeft verschaft tot je account. Ook dát is heel eenvoudig te controleren met behulp van deze methode.

Zorg ervoor dat je altijd uitlogt wanneer je Gmail op een andere computer gebruikt.

Controleren en uitloggen

Het klinkt een beetje onlogisch, maar om uit te loggen bij Gmail, zul je eerst moeten inloggen. Zodra je bent ingelogd, scrol je helemaal naar beneden, tot je rechtsonder de optie Laatste accountactiviteit ziet, met daaronder de optie Details. Klik daarop om een pop-up te openen met een overzicht van alle sessies die de afgelopen tijd zijn gestart.

In dat overzicht zie je niet alleen de tijd en locatie van waaruit is ingelogd, maar ook het IP-adres, zodat je eventueel kunt achterhalen wie er is ingelogd op je account, als je dat zelf niet bent. Ook zie je welke apps toegang hebben tot je account (bijvoorbeeld als je apps gebruikt om je inbox schoon te houden). Klik nu op Alle andere sessies uitloggen. Je wordt dan automatisch uitgelogd uit alle sessies, behalve de sessie waarin je nu zelf zit. Was je account geopend door iemand die daar geen toestemming voor heeft? Verander dan direct even je wachtwoord.

Toch vergeten uit te loggen? Gelukkig kan het op afstand.

Andere Google-diensten

Veel mensen gebruiken Google echter al lang niet alleen meer om te e-mailen. Google Maps, Music, Drive en Android-smartphones of -tablets, Google is overal. Handig, maar ook gevaarlijk als je even niet oplet. Hoewel je toch echt je wachtwoord nodig hebt als je belangrijke zaken wil aanpassen, kunnen kwaadwillenden een hoop schade aanrichten als je bijvoorbeeld vergeet uit te loggen op een openbare pc.

Staat er een smartphone tussen die je niet kent? Verwijderen dan!

Gelukkig kun je al je Google-diensten beheren in een handig overzicht. Log daarvoor in bij Google, klik op je profielfoto rechtsboven en ga naar Mijn account. Klik onder het kopje Inloggen en beveiliging op Apparaatactiviteit en meldingen. Als je nu aan de rechterkant op Apparaten controleren klikt, krijg je een overzicht te zien van alle devices die op dit moment je Google-account gebruiken. Herken je een van de apparaten niet? Druk dan op Verwijderen naast Toegang tot dit account en je wordt automatisch uitgelogd.Dit artikel wordt u aangeboden door ComputerTotaal.nl

0 Reactie(s) op: Zo log je op afstand uit bij Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.