Zo maak je een flyer met afscheurstrookjes

Door: Martin Gijzemijter | 01 oktober 2019 06:37

How To

Wanneer we tegenwoordig iets of iemand kwijt zijn of om een andere reden willen dat mensen contact met ons opnemen, zetten we doorgaans een oproepje op Facebook of een ander sociaal netwerk. Er zijn echter ook nog de ‘ouderwetse’ manieren die heel goed werken, zoals flyers met afscheurstrookjes. En hoewel die heel lastig te maken lijken, valt dat in werkelijkheid reuze mee. Wij laten je zien hoe je zoiets maakt.

Flyer opmaken

Voordat we beginnen met het maken van de strookjes zelf, moeten we natuurlijk eerst de flyer zelf opmaken. Het maakt uiteraard niet uit wat voor onderwerp je gebruikt voor je flyer, in ons geval hebben we een flyer gemaakt voor een vermist dier, met het verzoek of mensen contact willen opnemen als ze het dier gevonden hebben. Wat je onderwerp ook is, zorg ervoor dat er een afbeelding op staat die in het oog springt.

Heb je een Word-document geopend, dan zie je aan de linkerkant een liniaal met een wit gedeelte en onderaan een grijs gedeelte. Dit grijze gedeelte is je paginamarge. Normaliter staat die prima, maar nu willen we die lager hebben, omdat de afscheurstrookjes zo laag mogelijk moeten komen. Klik met de linkermuisknop op de plek waar de witte liniaal de grijze raakt, en sleep de marge zo ver mogelijk naar beneden.

Maak eerst het gewone deel van de flyer op met de belangrijke informatie en een aansprekend beeld.

Tabel invoegen

Nu je de basis van je flyer hebt gemaakt en de marge naar beneden hebt gesleept, is het tijd om de tabel in te voegen die dienst zal doen als sjabloon voor de afscheurstreepjes. Je hoeft nog niet na te denken over de opmaak, bepaal simpelweg hoeveel strookjes met je telefoonnummer je wilt hebben. Wij kiezen voor tien strookjes. We plaatsen de muisaanwijzer onder de inhoud van onze flyer, klikken in het lint op het tabblad Invoegen en vervolgens op Tabel. Daar selecteren we één rij met tien kolommen.

Voeg een tabel in met het aantal kolommen dat je als strookjes wilt gebruiken.

Tekst en tekstrichting

Typ de tekst voor je afscheurstrookje in de eerste cel van je tabel. Maak je geen zorgen over de opmaak van de tabel (die loopt nu wat uit het lood), dat maken we straks in orde. Selecteer de tekst die je getypt hebt, klik in het lint op Indeling en klik op de knop Tekstrichting om de tekstrichting te veranderen. Sleep nu de onderrand van de tabel naar beneden om je strookjes langer te maken. Klik in het lint op Start en verander de uitlijning naar gecentreerd (kopje Alinea) om de tekst mooi te centreren in je strookje. Selecteer de tekst en kopieer deze naar je andere strookjes. Print je flyer en knip de strookjes in, zodat ze eenvoudig afgescheurd kunnen worden.

0 Reactie(s) op: Zo maak je een flyer met afscheurstrookjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.