Zuckerberg geeft bijna alles weg

Door: De Telegraaf | 02 december 2012 09:22

Algemeen

Facebookoprichter en topman Mark Zuckerberg en zijn vrouw Priscilla willen tijdens hun leven 99% van hun aandelenbelang in Facebook weggeven aan een eigen goededoelenfonds. Dat schrijven de twee in een brief aan hun pas geboren dochtertje Max. Het belang van Zuckerberg is volgens de ouders zelf momenteel zo'n $45 miljard waard.

Zuckerberg kondigde aan de komende drie jaar telkens een miljard dollar te storten aan het Chan Zuckerberg Initiative, zoals het fonds heet. Het initiatief heeft tot doel 'mee te doen met mensen over de hele wereld te om het menselijk potentieel verder te brengen en ons sterk te maken voor gelijkheid voor alle kinderen van de volgende generatie. We richten ons aanvankelijk op gepersonaliseerd leren, het genezen van ziektes, het bij elkaar brengen van mensen en het bouwen van sterke gemeenschappen', schrijven ze in hun brief aan hun dochter.

Eerder deze week zegde Zuckerberg zijn steun toe aan een project waarin een aantal miljardairs aankondigde samen enkele miljarden te steken in het tegengaan van de opwarming van de aarde. Het echtpaar houdt zelf de zeggenschap over de goededoelenorganisatie die ze hebben opgericht.

De dochter van Zuckerberg werd vorige week geboren, maar een exacte datum is niet bekend gemaakt. Ze wordt in de brief aangesproken met Max, maar volgens persbureau Bloomberg heet ze voluit Maxima.

 (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0] if (d.getElementById(id)) return js = d.createElement(s) js.id = id js.src = //connect.facebook.net/nl_NL/sdk.jsxfbml=1&version=v2.3 fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs)}(document, 'script', 'facebook-jssdk'))

0 Reactie(s) op: Zuckerberg geeft bijna alles weg

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.