'AirDrop in iOS7'

Door: matthijs-van-den-broek | 03 juni 2013 09:02

Nieuws

Spannend: Apple zou overwegen AirDrop functionaliteit toe te voegen aan iOS7. Met AirDrop kun je direct van iOS/Mac apparaat draadloos bestanden delen via een Wifi-verbinding. Airdrop, dat al langer in Macs verwerkt zit, moet het mogelijk maken bestanden ook met andere gebruikers te delen.

Apple zou op dit moment de functionaliteit aan het testen zijn binnen iOS 7, melden bronnen aan 9to5Mac. Dat AirDrop nu naar iOS komt, is geen totale verrassing. Volgens 9to5Mac was het eigenlijk al de bedoeling dat AirDrop zijn opwachting zou maken in iOS 6, maar dat werd destijds uitgesteld. Als AirDrop in iOS 7 wordt verwerkt zal het waarschijnlijk ook mogelijk worden bestanden van een Mac eenvoudig naar een iPhone of iPad te versturen en andersom.

AirDrop werd voor het eerst geïntroduceerd in OS X Lion; het is een functie in Finder die Mac gebruikers bestanden laat delen met andere Mac gebruikers .

iCloud vs Airdrop

Het verschil tussen iCloud en Airdrop is, dat iCloud het delen van bestanden tussen apparaten van één gebruiker regelt, en dat AirDrop het ook mogelijk maakt om bestanden uit te wisselen tussen verschillende gebruikers.

In Google's Android zit een soortgelijke functie als AirDrop al enige tijd verwerkt, alleen heeft bijvoorbeeld Samsung daar weer een eigen draai aan gegeven waardoor fragmentatie van de dienst op de loer ligt.

Airdrop voor iOS zou naadloos moeten werken in die zin, dat het op ieder iOS apparaat ondersteund zou gaan worden door Apple. Blijft spannend of de functionaliteit opgenomen gaat worden in de lancering van iOS7; vanaf volgende week maandag, als de WWDC 2013 begint, krijgen we daar meer zekerheid over.

1 Reactie(s) op: 'AirDrop in iOS7'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 18 september 2013 23:55 Anoniem
    Hallo, heeft iemand idee, waarom ik na het update van mn ipad 3 naar Ios7 geen dropbox icoon aanwezig is?

    Grt John
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.