'Amazon gaat concurrentie aan met iPhone en Android'

© PXimport

'Amazon gaat concurrentie aan met iPhone en Android'

Geplaatst: 6 juli 2012 - 08:12

Aangepast: 16 november 2022 - 10:13

Elmar Rekers

Amazon zal met een eigen smartphone gaan concurreren met de iPhone van Apple. Dat claimt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met twee anonieme bronnen. Het toestel zou in samenwerking met fabrikant Foxconn ontwikkeld worden.

Eerder trad Amazon al toe tot de tabletmarkt met zijn zeer succesvolle Kindle Fire. Eenzelfde effect zou het Amerikaanse bedrijf willen realiseren met het introduceren van een eigen smartphone. Of de telefoon net als de Kindle Fire gericht wordt op een lager marktsegment is niet bekend.

Foxconn is met zijn 1,2 miljoen werknemers de grootste elektronicaproducent ter wereld. Het bedrijf knutselt in zijn dertien Chinese fabrieken onder meer de gadgets van Apple in elkaar. Momenteel zou Foxconn met Amazon in gesprek zijn om ook diens smartphone te fabriceren. Naast Apple zou Amazon volgens de bronnen ook een alternatief voor Android willen bieden met zijn toestel.

Patentenstrijd

Bloomberg schrijft dat Amazon verschillende patenten rond draadloze communicatietechnieken in handen probeert te krijgen. Dit om juridisch gesteggel met partijen als Google en Apple te voorkomen. Vermoedelijk zal de Amazon-smartphone, net als de Kindle Fire-tablet, op een gesloten en aangepaste versie van Android draaien. Details over het uiterlijk van de telefoon en een mogelijke lanceerdatum worden er door de bronnen nog niet gegeven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten