'Apple blokkeert SkyDrive en Office365-app voor iOS'

Door: andreas-udo-de-haes | 12 december 2012 00:00

Apple

Microsoft wil geen 30 procent van zijn inkomsten over de SkyDrive en Office 365-apps voor iOS aan Apple afstaan. Apple maakt geen uitzondering voor Redmond en blokkeert de apps. 'Regels zijn regels'.

Er is er wederom ophef over de omstreden 30 procent heffing die Apple vangt voor zogenaamde in-app aankopen. Dit keer zijn het geen uitgevers maar is het Microsoft die klaagt over deze belasting, maar Apple houdt z'n poot stijf, meldt All Things D op basis van anonieme bronnen.

Apple wil melkkoe Microsoft afromen

Microsoft wil een SkyDrive-app voor iOS uitbrengen waar gebruikers extra opslagruimte kunnen kopen, maar vindt de 30 procent die Apple van elke transactie vangt exorbitant. De kwestie speelt ook bij een nog veel belangrijker app, de aankomende Office 365-app voor iPhone en iPad.

Met de gratis versie kunnen alleen documenten gelezen worden, gebruikers kunnen met een betaling upgraden zodat ze ook documenten kunnen aanmaken en wijzigen, meldde The Verge onlangs. Ook daarvan roomt Apple 30 procent af.

De onderhandelingen zijn tot nog toe weinig vruchtbaar, Apple weigert een uitzondering te maken voor Microsoft en houdt het op 'regels zijn regels'. All Things D wijst op de historische ironie van de situatie: in 1997 moest Steve Jobs Microsoft nog smeken om programma's voor de Mac te blijven uitbrengen.

Prijsdwang voor iPad-uitgevers

Vorig jaar was er maandenlang hommeles tussen Apple en uitgevers. Apple dwong in eerste instantie af dat uitgevers hun abonnementen op digitale uitgaven via de App Store moesten aanbieden. Na veel verontwaardiging draaide Apple deze prijsdwang uiteindelijk terug.

0 Reactie(s) op: 'Apple blokkeert SkyDrive en Office365-app voor iOS'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.